Το LOOM Athens δημιουργήθηκε με μεράκι, από μια ομάδα αρχιτεκτόνων. Βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της Αθήνας, στην καλλιτεχνική και ιστορική περιοχή του Κεραμεικού, στα σύνορα με την μποέμ συνοικία του Μεταξουργείου. 

Αυτό το ολοκαίνουργιο boutique ξενοδοχείο με 11 δωμάτια και σουίτες προσκαλεί τους επισκέπτες να γνωρίσουν την Αθήνα των Τεχνών και της Χειροτεχνίας, σε μια περιοχή που προβάλλει την ιστορία της Αθήνας από την Αρχαιότητα έως σήμερα!

Έντεκα δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 4 άτομα, έχουν δημιουργηθεί ακολουθώντας τις αρχές του βιομηχανικού design με τα στοιχεία από τούβλα να είναι εμφανή και να δομούν μια σαφή αναφορά στο ιστορικό κεραμικό παρελθόν της περιοχής.

Οι επισκέπτες, εδώ, μπορούν να μπουν σε έναν κόσμο άνεσης και κομψότητας καθώς εξερευνούν τα δωμάτια, κάθε ένα από τα οποία προσφέρει ένα γαλήνιο και φιλόξενο καταφύγιο κατά τη διαμονή στην Αθήνα.

Το όνειρο της αρχιτεκτονικής ομάδας ήταν να δημιουργηθεί ένα μέρος, όπου η τέχνη και η δεξιοτεχνία θα ενώνονται για να δημιουργήσουν κάτι περισσότερο από ένα ξενοδοχείο, ένα μέρος έμπνευσης, σχεδιασμού και γαλήνης! Ένα μέρος που συνδέει τους ένδοξους τεχνίτες του παρελθόντος με την groovy design σκηνή της σύγχρονης Αθήνας.

Το προσεκτικά σχεδιασμένο γεωμετρικό θέμα, γεμάτο φυσικά υλικά, που περιβάλλεται από πολύχρωμα στοιχεία, είναι εμφανές και στα 11 δωμάτια και τις σουίτες, αποτίοντας φόρο τιμής στους ντόπιους θρυλικούς τεχνίτες. Η αγάπη για το design αποδεικνύεται από την tailor made πρόσοψη του ξενοδοχείου που συμπληρώνεται από κεραμικά τούβλα που αρχικά σχεδιάστηκαν για τον αργαλειό, δημιουργημένα με χρήση ελληνικού πηλού.