Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε καμπάνια  για την ενημέρωση των ξένων τουριστών με τίτλο Apodixi please.  

apodixi please

Στόχος της καμπάνιας είναι να ενημερώσει τους επισκέπτες  της  Ελλάδας για το δικαίωμά τους να πληρώνουν με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες  σε όλες τις επιχειρήσεις αλλά και να ζητούν αποδείξεις λιανικών συναλλαγών εκτυπωμένες από ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές.

Σε πολλές διαδικτυακές σελίδες εμφανίζεται ήδη σχετική διαφήμιση μέσω της Google ενώ σύντομα πρόκειται να αναρτηθούν αφίσες και στα αεροδρόμια, οι οποίες θα αναφέρουν αναλυτικά οδηγίες για το πώς να αναγνωρίζουν οι τουρίστες πότε μια απόδειξη είναι έγκυρη και πότε όχι.

Στο μήνυμα της διαφήμισης όπου τονίζεται η δυνατότητα πληρωμής με πλαστικό χρήμα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα του επισκέπτη να μην πληρώσει αν δε λάβει την αντίστοιχη απόδειξη. Η ΑΑΔΕ  παροτρύνει τους τουρίστες  με τη φράση “Apodixi please”, η οποία αρχίζει σταδιακά να κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο.

Το διαφημιστικό μήνυμα κλείνει με την εξής φράση: «Χρησιμοποιώντας την κάρτα σας για τις πληρωμές σας και ζητώντας μια απόδειξη, θα βοηθήσετε την ελληνική φορολογική διοίκηση να εισπράξει φόρους που περιλαμβάνονται ήδη στην τιμή που πληρώνετε. Πρακτικά συμβάλλετε στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και μας προσφέρετε την ευκαιρία να σας παράσχουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες την επόμενη φορά που θα έρθετε στη χώρα μας.»

apodixi please

ΠΗΓΗ: