Σύμφωνα με την “Έρευνα Ικανοποίησης Τουριστών & Απόδοση Ξενοδοχείων στην Αττική” της ΕΞΑΑ, αν και τα ξενοδοχεία της Αθήνας μειώθηκαν από το 2012, συνολικά προσφέρεται ο ίδιος αρθμός δωματίων.

Ως προς τον Αριθμό ξενοδοχείων και δωματίων ανά περιοχή της Αττικής, το 2018, ο μεγαλύτερος αριθμός σημειώνεται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ακολουθούν τα νησιά και η Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με τους Βασικούς δείκτες του 2018 σε σύγκριση με το 2017, τον Αύγουστο, μικρή αύξηση παρουσίασε η πληρότητα και μεγαλύτερη αύξηση η μέση τιμή δωματίου, καθώς και τα έσοδα ανά δωμάτιο.

Μηνιαία απόδοση ξενοδοχείων το 2018 και σύγκριση με το 2017.

Ως προς την Απόδοση διεθνώς Ευρωπαϊκών πόλεων τον Δεκέμβριο του 2017, η Αθήνα βρίσκεται σε καλή θέση αναφορικά με την Πληρότητα και σε χαμηλή θέση αναφορικά με τη μέση τιμή διαθέσιμου δωματίου (ARR – €).

Απόδοση διεθνώς των Ευρωπαϊκών πόλεων για τον Ιούλιο 2018 και σύγκριση με το 2017:
Η Αθήνα παρουσίαζει όχι μόνο αύξηση στην πληρότητα από το 2017 στο 2018, αλλά παρουσίαζει και μία από τις υψηλότερες πληρότητες σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Αντίθετα, η Αθήνα έχει μία από τις χαμηλότερες μέσες τιμές ανά δωμάτιο.

 

Πηγή: “Έρευνα Ικανοποίησης Τουριστών & Απόδοση Ξενοδοχείων στην Αττική” της ΕΞΑΑ