Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας με τον Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Νικολούζο, παρουσία και άλλων προϊσταμένων των Δημοτικών Υπηρεσιών, όπου συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον τουριστικό κόσμο αλλά και όλους του κατοίκους του νησιού, θα θέλαμε να κάνουμε τις παρακάτω προτάσεις προς τη Δημοτική αρχή αναφορικά με την είσπραξη των δημοτικών τελών:

Μεταξύ άλλων θεμάτων ετέθη από τη Δημοτική Αρχή το θέμα της μη πληρωμής από πολλούς δημότες και επιχειρήσεις των λογαριασμών ΔΕΥΑΚ και τελών παρεπιδημούντων.
Αναφέρθηκε ότι οι οφειλές ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια και ότι λόγω των δυσχερών οικονομικών συγκυριών η δυνατότητα είσπραξης καθίσταται ακόμα δυσκολότερη.
Η Ένωση Ξενοδόχων στην προσπάθειά της να βοηθήσει ώστε οι επιχειρήσεις και ιδιώτες οφειλέτες προς τον Δήμο ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, εισηγείται προς τον Δήμο:
-Να δοθεί το κίνητρο έκπτωσης 15% σε όλους τους καλοπληρωτές δημότες ή επιχειρήσεις οι οποίοι θα πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους όπως εφάρμοσε η ΔΕΗ με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.
-Να δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης όλων των καθυστερημένων τελών με την ίδια έκπτωση 15%.
-Εάν η πλήρης εξόφληση δεν είναι εφικτή να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών με δόσεις.
Πιστεύουμε ότι οι ανωτέρω προτάσεις θα συμβάλουν ώστε να εισρεύσουν αρκετά χρήματα στα ταμεία του Δήμου τα οποία είναι αναγκαία για τη βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών μας.