Πρέπει τα εστιατόρια να είναι φιλικά προς την οικογένεια ή να απαγορεύουν τα μικρά παιδιά στην εγκατάστασή τους; Το να αποφασίσετε σε ποια κατηγορία εστιατορίου θέλετε να ανήκει το εστιατόριο σας είναι μια πολύ σημαντική επιχειρηματική απόφαση και, φυσικά, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε πλευρά.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που το επιθυμείτε παρακάτω είναι μερικοί τρόποι για να ξεκινήσετε αυτήν την αλλαγή.

Ξεκινήστε επαναπροσδιορίζοντας το μενού σας.

Στα παιδιά αρέσει να παίζουν με το φαγητό τους. Δώστε τους αυτήν την ευκαιρία με φιλικές προς την οικογένεια ιδέες ψυχαγωγίας στο μενού, όπως φοντί ή μίνι σιντριβάνι σοκολάτας με φρούτα για να τα βουτήξουν. Τα μικρά παιδιά, επίσης, θα λατρέψουν ένα μικρό βραβείο- παιχνιδάκι με το γεύμα τους.

Κάτι το οποίο αξίζει να ληφθεί υπόψη, είναι η προέλευση των προϊόντων. Τα βιολογικά προϊόντα και ο υγιηνός τρόπος παρασκευής του κάθε πιάτου είναι χαρακτηριστικά που αποζητούν οι γονείς για τα παιδιά τους.

Δημιουργήστε Kids’ Corner στο εστιατόριο.

Ενώ μερικές φιλικές προς την οικογένεια ιδέες ψυχαγωγίας προορίζονται να φέρουν παιδιά και γονείς μαζί, μερικές φορές ο χώρος μόνο για παιδιά είναι επιθυμητός. Δώστε στα παιδιά τη δική τους ζώνη διασκέδασης σε μια γωνιά του εστιατορίου σας.

Ακόμα κι αν δεν έχετε μεγάλο προϋπολογισμό για να δημιουργήσετε μια παιδική γωνιά, μπορείτε ακόμα να τα καταφέρετε. Πρώτα αποφασίστε ποιο μέρος του εστιατορίου θα γίνει το παιδικό τμήμα του εστιατορίου σας. Κάντε το ορατό από οποιοδήποτε σημείο του εστιατορίου! Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους γονείς, ώστε να μπορούν να βλέπουν το μικρό τους κάθε στιγμή ενώ τρώνε στο εστιατόριο σας.

Βάλτε μερικά μεγάλα πολύχρωμα μαξιλάρια στο πάτωμα, φέρτε μερικά παιχνίδια όπως lego, χαρτί, χρώματα που πλένονται, επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία ζωγραφικής κλπ. Όλα αυτά τα παιχνίδια θα προσελκύσουν τα παιδιά να παίξουν και να μείνουν σε ένα μέρος για αρκετή ώρα χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στους γονείς ή στους υπόλοιπους πελάτες σας.