Τα smartphones είναι παντού, όλη μέρα μαζί μας και, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα ταξίδια μας και την προετοιμασία τους. Πώς έχουν εξελιχθεί οι τουρίστες του σήμερα με τα smartphones τους και το ίντερνετ;

 Περισσότερη έρευνα

Πλέον οι κινητές συσκευές δίνουν τη δυνατότητα μέσω αυτών να βρούμε την κάθε μικρή πληροφορία που μας ενδιαφέρει. Η Google σε έρευνά της κατέληξε ότι το 60% των ταξιδιωτών κάνουν την έρευνά τους μέσω κινητού.

Τι να κάνετε γι’αυτό; Έντονη παρουσία σε social media και mobile friendly site (εύκολα προσαρμόσιμα σε μικρότερες οθόνες).

[Δείτε ακόμη: Τα smartphones παίζουν καθοριστικό ρόλο στα ταξίδια]

Mobile Κρατήσεις

Μετά την έρευνα, αρκετοί επιλέγουν να κάνουν τις κρατήσεις τους μέσω κινητού, αν και οι περισσότεροι παραμένουν επιφυλακτικοί, με το 46% να δηλώνει σε έρευνα της Google ότι αν και παίρνουν τις αποφάσεις τους ανάλογα με την έρευνα που κάνουν μέσω smartphone, τελικά κάνουν τις κρατήσεις από άλλες συσκευές, όπως το λάπτοπ.

Τι να κάνετε γι’αυτό; Για να μειώσετε την αβεβαιότητα των πελατών σας, πάλι δώστε προσοχή σε ένα mobile friendly site, δώστε εγγυήσεις και παραλείψτε τα περιττά βήματα κατά τις κρατήσεις μέσω κινητών, με σύντομες διαδικασίες.

[Δείτε ακόμη: Τα Smartphones ενισχύουν σημαντικά τις ταξιδιωτικές κρατήσεις μέσω κινητών]

Οι κρατήσεις τις τελευταίας στιγμής γίνονται μέσω κινητού

Μπορεί οι ταξιδιώτες να είναι ακόμα επιφυλακτικοί, όπως είπαμε, αλλά οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής γίνονται μέσω κινητών. Για παράδειγμα, το 85% των κρατήσεων σε ξενοδοχεία που γίνονται για την ίδια μέρα προέρχονται από κινητές συσκευές.

Τι να κάνετε γι’αυτό; Προμοτάρετε μέσω των social media εκπτώσεις και ειδικές τιμές.

Οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν το κινητό ως οδηγό στα ταξίδια τους

Πέρα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, οι περισσότεροι τουρίστες κυκλοφορούν με το κινητό στο χέρι γιατί το χρησιμοποιούν ως ταξιδιωτικό οδηγό.

Τι να κάνετε γι’αυτό; Μπορείτε να παρέχετε digital περιεχόμενο στους πελάτες σας που θα αποθηκεύσουν στο κινητό τους και θα τους βοηθήσει. Χάρτες της πόλης, που βρίσκεται το ξενοδοχείο, με ενδιαφέρουσες περιοχές για περίπατο, καθώς και βίντεο και εικόνες από τα καλύτερα εστιατόρια και μπαρ της περιοχής, είναι μόνο μερικές από τις ψηφιακές σας συμβουλές, που μπορούν να έχουν μαζί.

[Δείτε ακόμη: Τα ξενοδοχεία προσαρμόζονται στη digital εποχή και αποκτούν τις δικές τους εφαρμογές κινητών]