Η πρόκληση της ενίσχυσης της διασυνδεσιμότητας της Αθήνας  και η ανάπτυξη της κομβικής δυναμικής της, αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους του αεροδρομίου και επίκεντρο της κοινής προσπάθειας ΔΑΑ και αεροπορικών εταιρειών.

Το “TAG Athens” Project διαμορφώθηκε από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την υλοποίηση αυτού του στόχου.  Η ονομασία της προσπάθειας – που ξεκινάει με συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με την Singapore Airlines και την Aegean, αλλά στόχο έχει να επεκταθεί και στη συνεργασία με άλλες αεροπορικές εταιρείες – προσκαλεί τον επιβάτη με το μήνυμα  “η Αθήνα σε “συνδέει” με τον κόσμο, «βάλε στον χάρτη σου την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό».

Στόχος είναι η προσέλκυση  επιβατών από τα Βαλκάνια, την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, οι οποίοι έχουν ως τελικό προορισμό τις περιοχές Ασίας/Ειρηνικού και Αφρικής, έτσι ώστε να επιλέξουν την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι τους.

Στην περίπτωση της Singapore οι ροές αυτές αντιστοιχούν σε περισσότερους από 300.000 επιβάτες σε ετήσια βάση, σημαντική –δυνητική για την Αθήνα- έμμεση κίνηση από τις περιοχές αυτές, με τελικούς προορισμούς το δίκτυο τηςSingapore στην Ασία και στην Αυστραλία.

Ανταποκρινόμενες στην πρόσκληση της αξιοποίησης μιας τέτοιας προοπτικής, οι Singapore Airlines και Aegean Airlines(μέλη της Star Alliance) συνεργάζονται με το ΔΑΑ για το “TAG Athens”,  αναγνωρίζοντας τις σημαντικές δυνατότητες ενίσχυσης του δικτύου τους και της παρουσίας τους στην αγορά της Αθήνας μέσω μιας κοινής στοχευμένης προσπάθειας.

Η συνέργεια αυτή αξιοποιεί αφενός το δίκτυο της Singapore στις περιοχές της Ασίας/Ειρηνικού  και, αφετέρου, το δίκτυο της Aegean στα Βαλκάνια, την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, με τη δημιουργία από κοινού ενός ελκυστικού και τιμολογιακά ευέλικτου προϊόντος.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος “TAG Athens”: «Εξετάζοντας πολύ μεθοδικά τις ευκαιρίες που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή ο χάρτης των αερομεταφορών, αποφασίσαμε να προ(σ)καλέσουμε τους συνεργάτες μας και τους επιβάτες  να «τοποθετήσουν τον προορισμό «Αθήνα» ως ενδιάμεσο σταθμό στο χάρτη»: “TAG Athens!  Tags you to the world!”

«Έχοντας εντοπίσει και μελετήσει τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες προσέλκυσης επιβατικής κίνησης από συγκεκριμένες περιοχές, ξεκινούμε την προσπάθειά μας με τους εξαιρετικούς συνεργάτες μας, Singapore Airlines και Aegean Airlines, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά που αγκαλιάζουν με προσήλωση την κοινή αυτή προσδοκία και προσκαλούμε τους επιβάτες να εκμεταλλευτούν τις υπάρχουσες δυνατότητες και να βάλουν την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό στο χάρτη των αεροπορικών ταξιδιών τους».

unnamed
Από δεξιά, ο Manager South Italy της Singapore Airlines, κ. Eric Eng, o General Manager Italy της Singapore Airlines, κ. Jerry Seah και η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου. Από αριστερά, ο Πρόεδρος & CEO της SKYSERV, κ. Γιώργος Ευστρατιάδης και ο Director της Asian Aviation / Singapore Airlines, κ. Τάκης Δημητρίου.

 

unnamed (1)