της Άννας Νικολάου, euro2day.gr*

Τα κέρδη των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών ομίλων του κόσμου ξεπέρασαν τις προβλέψεις, αλλά οι μετοχές των Accor και Marriott ίσα που κουνήθηκαν. Οι φόβοι για τέλος του κύκλου ανάπτυξης και η προετοιμασία για απότομη πτώση της ζήτησης.

Η ανθεκτικότητα του ξενοδοχειακού κλάδου θα δοκιμαστεί εκ νέου την ερχόμενη χρονιά σε παγκόσμιο επίπεδο, από την ίδια του την επιτυχία.

Σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, τα έσοδα για κάθε διαθέσιμο δωμάτιο και οι συντελεστές πληρότητας έχουν ξεπεράσει τα προηγούμενα υψηλά των εποχών της ραγδαίας ανάπτυξης των εταιρειών τεχνολογίας και των τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων. Τις τελευταίες εβδομάδες, τα κέρδη των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών ομίλων του κόσμου ξεπέρασαν τις προβλέψεις, αλλά οι μετοχές των Accor και Marriott ίσα που κουνήθηκαν.

Η στάση των επενδυτών είναι απλή. Οι καλές εποχές δεν μπορούν να συνεχίζονται επ’ άπειρον.

«Όλοι πέρασαν γρήγορα από το “θα έχουμε ανάπτυξη 4% με 6% για τα επόμενα τρία χρόνια, στο “είμαστε στο τέλος του κύκλου, πόσο άσχημα θα είναι;» αναφέρει ο Wes Golladay, αναλυτής στο RBC. «Από μια προοπτική προσφοράς και ζήτησης, μπορεί να επιτευχθεί ισορροπία αυτή τη χρονιά», σημειώνει.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: euro2day.gr