Ακριβώς όπως ο κόσμος του design, υπάρχουν πάντα νέα τρόφιμα, συνταγές και συστατικά. Ποια τρόφιμα, λοιπόν, εμφανίζονται στο Instagram, το TikTok και σε κάθε κατάστημα εστίασης; Εδώ είναι λοιπόν οι τάσεις των τροφίμων που πρέπει να γνωρίζετε – και μπορείτε να απολαύσετε αυτό το έτος.

PHOTO: Impossible Foods

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια ότι υπήρξε μια έκρηξη σε μπιφτέκια και λουκάνικα λαχανικών. Το Beyond Meat και το Impossible Foods είναι τα πιο δημοφιλή, αλλά υπάρχουν αμέτρητα ακόμα. Έγιναν τόσο δημοφιλείς που αυτές οι φυτικές μάρκες κρέατος συνεργάστηκαν με την Taco Bell, την Pizza Hut και τόνους άλλων εθνικών αλυσίδων.

Τώρα η τάση με βάση τα φυτά εξαπλώνεται σε περισσότερα από απλά μπιφτέκια. Υπάρχουν μερικές καταπληκτικές μάρκες μανιταριών που εμφανίζονται τώρα. Πλέον εμφανίζεται ακόμα και «κοτόπουλο» φυτικής προέλευσης. Προσέξτε ακόμη τα μοναδικά φυτικά τρόφιμα που εμφανίζονται στα ράφια των καταστημάτων και στα εστιατόρια.

Με περισσότερους ανθρώπους και μάρκες να κάνουν μια προσπάθεια να είναι πιο βιώσιμες, όλοι μας αναζητούμε περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες που δίνουν έμφαση στη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Ένα εμπορικό σήμα που προσπαθεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος είναι το Imperfect Foods. Παρέχουν προϊόντα που οι αγρότες είτε είχαν περίσσεια είτε δεν ήταν «αρκετά όμορφα» για να βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων, αλλά εξακολουθούν να είναι τέλεια για φαγητό.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε μια τοπική υπηρεσία παράδοσης προϊόντων που συνεργάζεται με τοπικούς αγρότες. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι μάρκες προσπαθούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα είναι χρησιμοποιώντας τρόφιμα που θα σπαταλήσουν για να φτιάξουν πράγματα όπως τσιπς πολτού ή ζωμό φτιαγμένο με υπολείμματα λαχανικών.

Πηγή: bobbyberk.com