Η ACREX India 2020 έκλεισε μετά από τρεις επιτυχημένες μέρες στο εκθεσιακό κέντρο India Expo Mart Limited, στη Greater Noida, καθώς περισσότεροι από 350 εκθέτες παρουσίασαν τα τελευταία προϊόντα και καινοτομίες τους. Η ACREX India είναι το κορυφαίο γεγονός στη Νότια Ασία για τον Κλιματισμό, τη Θέρμανση, τον Εξαερισμό και τα ‘Έξυπνα Κτίρια και έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο γεγονός ολόκληρης της κατασκευαστικής βιομηχανίας της Ινδίας.

Η 21η διοργάνωση της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Φεβρουαρίου, πληροφόρησε τους συμμετέχοντες για τα τελευταία προϊόντα, τεχνολογίες, λύσεις, δυνατότητες, γνώσεις που επικράτησαν στους τομείς των εξαρτημάτων και υπηρεσιών, του εξαερισμού, του κλιματισμού, των clean rooms και του αυτοματισμού κτιρίων.

Η ACREX India 2020 παρουσίασε μια ζωντανή έκθεση με τίτλο “Καθαρός αέρας, μακρά διάρκεια ζωής” πάνω στην ποιότητα εσωτερικού αέρα (IAQ), η οποία επικεντρώθηκε στις προηγμένες τεχνικές σχεδιασμού νέων κατοικιών με μηχανικά συστήματα που υποστηρίζουν και τονίζουν τον φυσικό εξαερισμό. Ορισμένα από αυτά τα σχέδια περιελάμβαναν ενεργειακά αποδοτικούς ανεμιστήρες ανάκτησης θερμότητας, επίσης γνωστοί ως air to air εναλλάκτες θερμότητας. Η έκθεση έδειξε πως, μέσω μηχανικών μέσων και μέσω συστημάτων HVAC, θα μπορούσε κανείς να αφαιρέσει ή να αραιώσει εσωτερικούς ατμοσφαιρικούς ρύπους που προέρχονται από εσωτερικές πηγές. Kαι επίσης πώς μείωσε το επίπεδο των μολυσματικών ουσιών και βελτίωσε το IAQ.

Διορατικά σεμινάρια και εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από εμπειρογνώμονες σε θέματα που αφορούν την ενεργειακή απόδοση, τα υγιή κτίρια, την ποιότητα του αέρα εσωτερικών χώρων, τα ψυκτικά μέσω Ίντερνετ (ΙοΤ). μαζί με συναντήσεις από διάφορους διεθνείς οργανισμούς. Οι συναντήσεις αυτές διεξήχθησαν από διεθνώς αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες από τη βιομηχανία και παρείχαν μια σπάνια ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν, να μοιραστούν γνώση και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στις τελευταίες τάσεις και θέματα που σχετίζονται με τη βιομηχανία HVAC & R.

Η ροή των επισκεπτών περιελάμβανε ιδιοκτήτες, αρχιτέκτονες, συμβούλους, διαχειριστές έργων, εργολάβους, προμηθευτές, κατασκευαστές, διαχειριστές εγκαταστάσεων, τελικούς χρήστες και κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Η ACREX India 2021 θα πραγματοποιηθεί στη Μπανγκαλόρ από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2021.