daikin-%cf%88%cf%8d%ce%ba%cf%84%ce%b7%cf%82-ewwd-vzΗ DAIKIN Europe, εταιρεία ηγέτης στην  παροχή λύσεων κλιματισμού,παρουσίασε την επόμενη γενιά ψυκτών με υψηλή αποδοτικότητα. Ο νέος inverterυδρόψυκτος ψύκτης EWWD-VZ, έχει τις υψηλότερες τιμές ESEER στην κατηγορία του, ελαχιστοποιώντας τα λειτουργικά κόστη και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με αποτέλεσμα να είναι ο πιο αποδοτικός στην αγορά.

Ο ψύκτης EWWD-VZ αποτελεί την τελευταία πρόταση μιας σειράς καινοτόμων προϊόντων που αναπτύχθηκαν από τη DAIKIN για να βοηθήσουν τους μελετητές, τους εγκαταστάτες και τους τελικούς χρήστες να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα αυξανόμενα ενεργειακά κόστη.

Η εξαιρετικά συμπαγής σειρά ψυκτώνVZ ενσωματώνει σημαντικά χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας που είναι μοναδικά στη αγορά. Παρουσιάζοντας μείωση 40% στο περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, ο νέος ψύκτης  προσφέρει μια σχεδόν αθόρυβη λύση με ξεχωριστή ευελιξία ώστε να ταιριάζει σε οποιαδήποτε ειδική εφαρμογή.

Υψηλή αποδοτικότητα στην κατηγορία του

Ο προηγμένος σχεδιασμός του νέου VZπαρέχει την τέλεια ισορροπία: επιτυγχάνει υψηλή απόδοση στην ψύξη με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και είναι εξαιρετικά αποδοτικός όταν λειτουργεί σε μερικό φορτίο. Λειτουργώντας μέχρι και 15% πιο αποδοτικά σε σχέση με άλλα συστήματα της αγοράς, ο νέος ψύκτης επιτυγχάνει βαθμό απόδοσης στην ψύξη EER  5.7 σε πλήρες φορτίο, και εποχικό βαθμό απόδοσης στην ψύξη  ESEER έως 8.5 σε μερικό φορτίο.

Πράσινος σχεδιασμός κτιρίων

Η νέα σειρά ψυκτών VZέχει δημιουργηθεί για να επιτυγχάνει μέγιστη αποδοτικότητα και να αποτελεί εγγύηση για το μέλλον ώστε να συμμορφώνεται με τον ενεργειακό σχεδιασμό και τα νομοθετικά πρότυπα καθώς επίσης και με τους μελλοντικούς ενεργειακούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που στοχεύει σε 80% μείωση σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050 και τη νομοθεσία για το F-Gasπου στοχεύει στη μείωση στις άμεσες εκπομπές των ψυκτικών αερίων, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για υψηλής αποδοτικότητας συστήματα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού που μειώνουν τη χρήση ψυκτικών ρευστών. Καθώς τα συστήματα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού είναι υπεύθυνα για το 50% της χρήσης ενέργειας σε ένα κτίριο, το νέο VZμπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση των περιβαλλοντικών πιστοποιητικών των κτιρίων ώστε να επιτύχουν υψηλό σκορ BREEAM και LEED εφαρμόζοντας χαμηλότερα λειτουργικά κόστη, κάνοντας έτσι τα κτίρια πολύ πιο ελκυστικά στους ιδιοκτήτες και στους ενοίκους τους.

Προηγμένη τεχνολογία

Ο νέος ψύκτης είναι το αποτέλεσμα της εφαρμοσμένης καινοτομίας σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογία. Ο νέος μοναδικός σχεδιασμός του ψύκτη χρησιμοποιεί τον κοχλιωτό συμπιεστή μονού κοχλία (singlescrewcompressor) της DAIKIN με έλεγχοinverter σε συνδυασμό με νέου τύπου εναλλάκτες θερμότητας υψηλής απόδοσης που προσφέρουν 60% βελτίωση στη μεταφορά θερμότητας σε σύγκριση με προηγούμενες σειρές ψυκτών. Η σειρά προσφέρει λύση για ψυκτική ισχύ από 450KWέως και 2.100KWσε ονομαστικές συνθήκες Eurovent.

Συμπαγής σχεδιασμός

Το πλάτος του νέου VZ έχει μειωθεί δραστικά χάρη στον νέο σχεδιασμό και την τοποθέτηση του συμπυκνωτή επάνω από τον εξατμιστή. Επιπλέον οι διαστάσεις του είναι μειωμένες λόγω του μονού περάσματος εναλλάκτη αντιρροής στον συμπυκνωτή και του ελαιοδιαχωριστή που είναι ενσωματωμένος στο κέλυφος του.

Ο λεπτός σχεδιασμός της μονάδας, συμπληρώνεται και με την δυνατότητα απομακρυσμένου ηλεκτρολογικού πίνακα που το καθιστά ιδανικό για πέρασμα από υφιστάμενες πόρτες μηχανοστασίων.

Ευελιξία στην εφαρμογή

Ο νέος ψύκτης παρέχει τις ευρύτερες θερμοκρασιακές συνθήκες λειτουργίας στο φάσμα του, προσφέροντας όχι μόνο ψύξη αλλά και παραγωγή ζεστού νερού μέχρι και 65ᵒC. Ο μοναδικός του σχεδιασμός ενσωματώνει την τεχνολογία VVR (VariableVolumeRatio)της Daikin, η οποία βελτιστοποιεί τις αποδόσεις των μονάδων προσαρμόζοντας την πίεση κατάθλιψης του συμπιεστή στην πίεση συμπύκνωσης. Δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα χαμηλής ή υψηλής πίεσης (όπως συμβαίνει με τους παραδοσιακούς συμπιεστές), με αποτέλεσμα οι απώλειες απόδοσης σχεδόν να εξαλείφονται.

Κατάλληλο για χρήση ακόμη και σε περιβάλλοντα ευαίσθητα στο θόρυβο, ένα ηχομονωτικό εργοστασιακό κάλυμμα προσφέρεται ως επιπλέον εξοπλισμός και προσφέρει χαμηλά επίπεδα θορύβου της τάξης των 81 dBAσε πλήρες φορτίο και 66 dBA σε μερικό φορτίο σε απόσταση ενός μέτρου.

Με δυνατότητα επαναφοράς σε πλήρες φορτίο μετά από διακοπή ρεύματος σε μόλις 3 λεπτά, η νέα σειρά ψυκτών προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για εφαρμογή σε χώρους με υπολογιστικά συστήματα (datacenter), όπου η ταχεία επανεκκίνηση είναι κρίσιμη.

ToVZείναι διαθέσιμο για σύνδεση με την διαδικτυακή πλατφόρμα DAIKIN ON SITE έτσι ώστε να μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως επιτρέποντας την είσοδο στο σύστημα με ένα μόνο κλικ για τη βελτιστοποίηση του συστήματος και την προληπτική συντήρηση.

Αποδοτικότητα που ευνοεί τις επιχειρήσεις

Με ένα περιβαλλοντικό προφίλ που ξεχωρίζει στην αγορά και παρέχοντας ξεχωριστή ευελιξία, ο νέος ψύκτης είναι οικονομικά αποδοτικός και διαθέτει καινοτόμο σχεδιασμό. Συγκρινόμενο με ένα παραδοσιακό προϊόν που δε διαθέτει τεχνολογία inverter, το VZμπορεί να επιτύχει 25% μείωση στα λειτουργικά κόστη με απόσβεση της επένδυσης σε λιγότερο από δύο χρόνια.