Το Xin Rong Ji, ένα νέο εστιατόριο στη Σανγκάη με βασικές επιρροές από την τοπική κουζίνα, άνοιξε το καλοκαίρι του 2023. Κομψότητα και ανατολική αισθητική αφηγούνται μια ιστορία, που σχετίζεται με την τέχνη και το εκλεπτυσμένο φαγητό. Η είσοδος του εστιατορίου ενσαρκώνει υπέροχα τη χάρη ενός παραδοσιακού σπιτιού της Σανγκάης, που αγκαλιάζει την πλούσια ιστορία, την περιεκτική κουλτούρα και τις αμέτρητες ιστορίες της πόλης. Η είσοδος αποπνέει εξαιρετική κομψότητα, με ράφια κρασιού και γυάλινες βιτρίνες, που αναδίδουν το απολαυστικό άρωμα του κρασιού.

Εξαιρετική ατμόσφαιρα με τη γεύση στο επίκεντρο

Η κουζίνα συνδυάζεται με διαφορετικούς πολιτισμούς, δημιουργώντας υπέροχες γεύσεις. Ομοίως, ο σχεδιασμός, όπως και η μαγειρική, προκαλεί απήχηση μέσω της συνεχούς αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων και της δεξιοτεχνίας, επηρεάζοντας σιωπηλά ο ένας τον άλλον. Η σχεδίαση του χώρου ενσωματώνει ένα εκλεπτυσμένο αλλά συναρπαστικό τόνο, συνδυάζοντας την κλασική κομψότητα με τις εξωτικές επιρροές. Στο εστιατόριο, τα τοπικά εποχιακά υλικά συνδυάζονται επιδέξια για να δημιουργήσουν πιάτα με μία μοναδική και αυθεντική γεύση.

Ο σχεδιασμός άντλησε έμπνευση από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Σανγκάης, επιδιώκοντας να εξερευνήσει τις αξίες και την αισθητική που ξεπερνούν τον χρόνο. Ο σχεδιασμός δίνει σχολαστική προσοχή στον συντονισμό των χρωμάτων, στην επιλογή υλικών και στην ακριβή λεπτομέρεια των γραμμών. Συνδυάζει απρόσκοπτα τη διαχρονική πολιτιστική κληρονομιά της Σανγκάης με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, αναδιαμορφώνοντας τη μοναδική ταυτότητα της αισθητικής της Σανγκάης.

Ο σχεδιασμός του χώρου του λόμπι τονίζει τις καμπύλες γραμμές, ενσαρκώνοντας την πλούσια κληρονομιά της πόλης. Η σειρά των τόξων βελτιστοποιεί τη χωρική δομή, ενώ μεγιστοποιεί την αξιοποίηση του χώρου. Η ήρεμη, κομψή και χαλαρή ατμόσφαιρα εναρμονίζει τέλεια τη ζωή και την τέχνη. Κάθε πιάτο είναι ένα ταξίδι συναισθημάτων. Ο απολαυστικός συνδυασμός ποιοτικού φαγητού και συναισθημάτων είναι το βασικό πλεονέκτημα του εστιατορίου.

Το απαλό, ζεστό κίτρινο φως δημιουργεί μια γαλήνια ατμόσφαιρα, ενώ το χαλί, ο καναπές και οι πολυθρόνες  συνδυάζονται άψογα με την περιεκτική ανατολική αισθητική. Η χρήση απλών και αναζωογονητικών δερμάτινων επίπλων, μαζί με νοσταλγικά αντικείμενα, προκαλούν μια αίσθηση άνεσης και ηρεμίας σε κάθε γωνιά του χώρου. Η συγχώνευση νέων και κλασικών στοιχείων δημιουργεί μια κοσμική ατμόσφαιρα. Κάθε χώρος του εστιατορίου διαθέτει μεγάλα παράθυρα -από το δάπεδο μέχρι την οροφή- που φέρνουν το φως της ημέρας και προσφέρουν 180 μοιρών θέα στην πόλη. Αυτός ο προσεγμένος σχεδιασμός ενισχύει την οπτική εμπειρία και συνδέει φυσικά τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Άρθρο από το τεύχος “ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2023-2024” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
https://cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-winter-2024/