Το IDMatrix πήρε το “γενικό” ως αφετηρία και έθεσε το αρχαίο σπίτι “General Mansion” ως την αίθουσα προλόγων του ξενοδοχείου και ακόμη και ολόκληρο τον εμπορικό δρόμο.

Η σχεδιαστική ομάδα απορρόφησε την ουσία της γενικής κουλτούρας και το χρησιμοποίησε σε αυτό το ξενοδοχείο, κάνοντάς το να σκέφτεται πέρα ​​από τον ίδιο τον «σχεδιασμό». “Είναι σαν σκηνοθέτης που δίνει στο χώρο τα σκαμπανεβάσματα της πλοκής. Μεταξύ του νέου και του παλιού, τραχιά και ωραία, μέσω της όρασης και της αφή, μπορώ να νιώσω τα ίχνη της ζωής και να συνειδητοποιήσω τον βαθύ μηχανισμό. Ελπίζουμε ότι και τα δύο, νέα και παλιά, κτίρια μπορούν να βιώσουν την πρόκληση του χρόνου και να διατηρήσουν πάντα την αυθεντική γεύση και χροιά. ”

    

Δίπλα στον τοίχο του παλιού κτηρίου, ένας διάδρομος νερού οδηγεί τους ανθρώπους στο νέο κτήριο, το κύριο σώμα του ξενοδοχείου. Με την αρχαία σύνθεση και το μοντέρνο σχεδιασμό, το IDMatrix χρησιμοποίησε μπλε τούβλα ως υλικό και φως του ήλιου ως μέσο, ​​ελπίζοντας να δημιουργήσει μια αντίθεση μεταξύ του παλαιού και του νέου, καθώς και μια αρμονική και αισθητική αίσθηση.

Ο διάδρομος έχει γίνει μια γέφυρα μεταξύ των νέων και των παλαιών κτιρίων, τα οποία όχι μόνο συνδέουν τις λειτουργίες τους, αλλά προσθέτουν μια αίσθηση και ενδιαφέρον. Ο χώρος υποδοχής βρίσκεται στη διασταύρωση των παλαιών και νέων κτηρίων. Ο σχεδιαστής ελπίζει ότι μπορεί να παραμείνει «ουδέτερος» και συμβατός με το παρελθόν και το παρόν.

Η εμφάνιση της οροφής προήλθε από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και απλοποιήθηκε και γεωμετρικά άλλαξε. Το κινέζικο εστιατόριο στον πρώτο όροφο είναι εξοπλισμένο με ένα απαλό καθιστικό που συνδέεται με τον εξωτερικό χώρο. Η θερμοκρασία του Xichang είναι σχεδόν 17 βαθμοί όλο το χρόνο, ώστε να μπορείτε πάντα να απολαύσετε το τοπίο ενώ έχετε νόστιμο φαγητό στο φυσικό άρωμα. Ως η μπροστινή αίθουσα κάθε λειτουργικού χώρου του νέου κτηρίου, η αίθουσα τσαγιού είναι σαν ένα “περίπτερο” σε παραδοσιακά κτίρια, που περιβάλλεται από τοπίο στις τρεις πλευρές, μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε το τοπίο και το άνετο αεράκι. Ο σχεδιαστής τακτοποίησε τις σουίτες κατά μήκος του καλύτερου τοπίου στην τοποθεσία, δημιούργησε μια αυλή στη φύση και εισήγαγε θερμές πηγές στην αυλή.

Project Name: China Qionghai 17℃ International Tourist Resort – General Mansion
Owner: Vanke-Xichang Moon Tourism Development Co., Ltd.
Owner’s team: Zhang Runxin, Zhao Dongfang, Wen Ming, Tu Qin, Li Xiangjie, Wang Haitao
Address: Haibin Middle Road, Qionghai Lushan Scenic Spot, Xichang City, Liangshan Prefecture, Sichuan, China
Design Company: IDMatrix (http://www.matrixdesign.cn/)
Chief designer: Liu Idmen
Architectural design: Zhou Shimiao, Zhang Qiao, Yue Chengchao, Zhang Haixia, Zhang Yixuan, Liu Pinjie, Qin Shutong
Interior design: Chang Peidong, Chen Wanshen, Okui Ryuta, Tang Jiabing, Li Liuqing, Liang Manting
Soft outfit design: Zhou Xiaoyun, Chen Xiaoling, Zheng Shiwei, Pan Hong, Ma Meixi, Chen Da
Signage design: Ruiao Design / Guan Pu Cha
Landscape design: Zhu Yufan Studio
Furniture & Accessories: M-CASA / MATRIX original
Art consultant: BananaJam
Music creation: Lanx
Floriculture creation: Wuhua Studio
Material R&D: BoYing YiXiang / YuFan YueDu
Indoor area: 5,000 m2
Design time: March 2019
Completion time: August 2020
Photography: Interpretation & Sublimation
Video shooting: Interpretation & Sublimation
Video: https://youtu.be/18kLMojjUC0