Το Radisson Collection Hotel Palazzo Nani στη Βενετία είναι μια από τις πιο πρόσφατες και αναγνωρισμένες υλοποιήσεις από την Concreta, την εταιρεία με έδρα το Postalesio που ειδικεύεται σε συμβάσεις υψηλού προφίλ για ξενοδοχεία, εμπορικούς χώρους και κατοικίες.

Το Radisson Collection Hotel Palazzo Nani βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Cannaregio, μια ιδιαίτερα υποβλητική και «αυθεντική» περιοχή της Βενετίας, μια θεμελιώδης διαδρομή για την αστική διάταξη της πόλης από τον Μεσαίωνα, όταν το κανάλι Cannaregio ήταν η είσοδος στην πόλη για όσους ήρθαν από την Πάντοβα ή το Τρεβίζο μέσω των διαδρομών της λιμνοθάλασσας. Από εδώ μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην υπόλοιπη πόλη με τα πόδια ή με «βαπορέτο», καθώς η στάση του πλοίου Le Guglie βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο. Ο σιδηροδρομικός σταθμός Santa Lucia απέχει λιγότερο από 10 λεπτά με τα πόδια.

Το κτίριο που στεγάζει το ξενοδοχείο είναι ένα ιστορικό κτήριο του δέκατου έκτου αιώνα που ανήκε στην οικογένεια Nani, ενεργή στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Serenissima. Με το πέρασμα των χρόνων, διάφορα ακίνητα έχουν καταλάβει και το κτίριο άλλαξε την προβλεπόμενη χρήση του αρκετές φορές.

Το διάσημο εμπορικό σήμα της φιλοξενίας στον κόσμο, ο Όμιλος Radisson ήθελε να μετατρέψει αυτήν την ιστορική κατοικία σε ένα μαγευτικό ξενοδοχείο με 52 δωμάτια και σουίτες και 3 ιδιωτικά διαμερίσματα, το οποίο έχει γίνει μέρος της αλυσίδας Radisson Collection.

Για αυτό το ξενοδοχείο, η Concreta δημιούργησε όλους τους κοινόχρηστους χώρους σε ένα έργο του Studio Marco Piva, σύμφωνα με μια ιδέα επίπλωσης «box-in-the-box» με στόχο να διατηρήσει ανέπαφη την ισχυρή ιστορική ταυτότητα του κτιρίου, εμπλουτίζοντάς το με μια γλώσσα κομψή συγχρονικότητα.

Οι χώροι είναι μεγάλοι και φωτεινοί, μερικοί βλέπουν στο κανάλι Cannaregio και προσφέρουν χρωματικές αποχρώσεις που θυμίζουν τις αποχρώσεις των νωπογραφιών, σε συνδυασμό με καθίσματα με έντονα χρώματα.

Η κύρια είσοδος του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο ισόγειο στεγάζει την κονσόλα-ρεσεψιόν και δίνει πρόσβαση στα δύο εστιατόρια και στο lounge bar / αίθουσα πρωινού.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σε ένα έργο με υψηλό περιεχόμενο ιστορικής και εδαφικής ταυτότητας όπως αυτό για το Palazzo Nani, τα υφάσματα παίζουν έναν αρκετά σημαντικό ρόλο. Τα περισσότερα από τα υφάσματα που ντύνουν τους χώρους του ξενοδοχείου παράγονται από τη Rubelli, μια ιστορική και διάσημη βενετική μάρκα. Τα φωτεινά βελούδα είναι της Rada Tessuti και τα πολύχρωμα χαλιά της Besana Carpet Lab παίζουν με τις υφές των δαπέδων και δίνουν αντίθεση και κίνηση.