Το Legacy Gastro Suites βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, και φιλοδοξεί να καταστεί ορόσημο της Κρητικής κληρονομιάς. Στεγάζεται σ’ ένα πλήρως ανακαινισμένο κτήριο που διατηρεί τα χαρακτηριστικά των αστικών κατοικιών της δεκαετίας του ’50.

Οι φιλοξενούμενοι εμπνέονται από την αρχοντική αύρα της μεταπολεμικής περιόδου ήδη από την άφιξή τους, με ένα ιδιαίτερο χειροποίητο γραφείο στην υποδοχή αλλά και με τον μπουφέ από ξύλο ανοιχτής καρυδιάς. Ανεβαίνοντας τις σκάλες, στο μεσοπάτωμα ο επισκέπτης χαλαρώνει δίπλα στο τζάκι με την απαράμιλλη θέα της πλατείας απολαμβάνοντας τα ιδιαίτερα βιβλία που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη.

K Σουίτα με Θέα Θάλασσα
K Σουίτα με Θέα Θάλασσα
K Σουίτα με Θέα Θάλασσα

Οι 12 σουίτες του είναι 32m2 και προσφέρουν πανοραμική θέα στην πόλη και το Κρητικό πέλαγος. Όλες οι σουίτες έχουν φωτεινούς χώρους που κοσμούνται από χειροποίητα έπιπλα στο στυλ της εποχής, βελούδινους καναπέδες και εντυπωσιακούς πολυελαίους, εμπνευσμένες από τρεις εξέχουσες προσωπικότητες της Κρητικής πολιτιστικής κληρονομιάς: Tον συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη, τον ποιητή Βιτσέντζο Κορνάρο, και τον ζωγράφο Δομίνικο Θεοτοκόπουλο (El Greco). Τα βιβλία του Καζαντζάκη, οι στίχοι του Ερωτόκριτου γραμμένοι  στον αντικέ καθρέπτη του υπνοδωματίου και τα έργα του El Greco προσκαλούν τους ενοίκους να μοιραστούν τον θησαυρό της ελληνικής κληρονομιάς μέσα από κάθε εποχή που έζησαν και μεγαλούργησαν οι δημιουργοί τους.

V Σουίτα με Θέα τη Θάλασσα
V Σουίτα με Θέα τη Θάλασσα

Στο ξενοδοχείο Legacy, στοιχείο έμπνευσης και σημείο αναφοράς αποτελεί η Ελληνική γαστρονομία. Έχει σχεδιαστεί για να είναι παρούσα σε όλες τις σουίτες, με ένα ειδικά σχεδιασμένο έπιπλο. Έναν ξύλινο χειροποίητο «μπουφέ» πάνω στον οποίο υπάρχουν ειδικά διαλεγμένα Ελληνικά τρόφιμα & καλούδια, τοπικά κρασιά και αποστάγματα από όλη τη χώρα. Οι σουίτες έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν την ιδιωτική εμπειρία δείπνου με ένα a la carte μενού, από το πρωινό έως το δείπνο. Έτσι οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους είτε στο καθιστικό του δωματίου τους με την ξύλινη ροτόντα είτε στο μπαλκόνι τους με την πανοραμική θέα προς το καταπράσινο πάρκο και στο λιμάνι του Ηρακλείου.

EL Σουίτα με Θέα Θάλασσα
EL Σουίτα με Θέα Θάλασσα

Στο ισόγειο λειτουργεί το My C. Gastro Bar. Το all day καφέ-μπαρ-εστιατόριο προσφέρει όλες τις αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής μαγειρικής κουλτούρας τόσο προς κατανάλωση όσο και προς πώληση. Τα πιάτα αγκαλιάζουν τα μοναδικά τοπικά συστατικά με αποτέλεσμα την καλύτερη εκτέλεση των παραδοσιακών μας συνταγών. Αρχοντικό και μοντέρνο και elegant, το περιβάλλον έχει όλα τα χρώματα μιας εποχής που θαυμάζουμε ακόμα.

My C. Gastro Bar

 

Το έργο επιμελήθηκε ο Ιnterior Architect Αχιλλέας Κρητικός,  https://theinterestingdesign.gr/