Στις αρχές Ιουλίου 2021 ανακοινώθηκε ότι η Hotel Investment Partners (HIP) υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση του ξενοδοχείου Elounda Blu από τον όμιλο Ledra Hotels & Villas. Το Elounda Blu είναι ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων με 183 δωμάτια και βρίσκεται στην Ελούντα της Κρήτης.

Σύμφωνα με αναφορές, περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν για την αναβάθμιση και την επανατοποθέτηση του ξενοδοχείου σε ένα διεθνές θέρετρο 5 αστέρων.

Η αμερικανική εταιρεία ακινήτων Hines απέκτησε το Out of the Blue Capsis Elite Resort που βρίσκεται στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου Κρήτης. Η Hines έθεσε την υψηλότερη τιμή σε μια δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουλίου καθώς προσέφερε περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ (255.000 ανά δωμάτιο), ενώ οι προσφορές μιας κοινοπραξίας Prodea, Invel & Yoda Investments (87 εκατομμύρια ευρώ) και Piraeus Financial (50 εκατ. ευρώ) ήταν σημαντικά χαμηλότερα. Το The Out of the Blue Capsis Elite Resort είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων με 490 δωμάτια.

Διαγωνισμός που διοργανώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και από την Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Ακινήτων (HPPC) για το δικαίωμα επιφανείας για 99 χρόνια στο ξενοδοχείο Xenia και τις ιαματικές πηγές «Κάκαβος» και «Άγιοι Ανάργυροι» στην Κύθνο έχει ολοκληρωθεί.

Τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Avraham Ravid έχει προσφέρει 2,8 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τα συμβόλαια αναμένεται να οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Πηγή: GBR Consulting Hospitality Newsletter 2021 Q2