του Στάθη Κουσουνή, kathimerini.gr*

Δύο ξενοδοχεία θα διατεθούν προς μακροχρόνια εκμίσθωση από δήμους, ενώ παράλληλα εκχωρήθηκαν τρεις άδειες για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου, για την αλλαγή χρήσης κτιρίου σε ξενοδοχείο και για την επέκταση υφιστάμενης μονάδας σε προορισμούς της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, ο Δήμος Καλαβρύτων προκήρυξε επαναληπτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση της ξενοδοχειακής μονάδας Δάφνης και των αθλητικών της εγκαταστάσεων. Ο διαγωνισμός, προφορικός και πλειοδοτικός, θα διεξαχθεί το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου στο δημαρχείο.

Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, η μίσθωση θα διαρκέσει για χρονικό διάστημα 15 ετών. Aπό τη πλευρά του, ο Δήμος Τριφυλίας αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών για την εκμίσθωση του δημοτικού τουριστικού ξενώνα στην περιοχή Προφήτης Ηλίας. Ο δήμος προτίθεται να νοικιάσει τον ξενώνα για χρονικό διάστημα 50 ετών με μειωμένο μίσθωση με την προϋπόθεση ο μισθωτής να αναλάβει το σύνολο των δαπανών ανακατασκευής του ακινήτου όπως αυτές περιγράφονται από σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Επίσης, ο μισθωτής θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το ακίνητο αποκλειστικά για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουριστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα υποστηρίζοντας τον ποιοτικό τουρισμό.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr