της Βασιλικής Κουρλιμπίνη, capital.gr*

Το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται “καυτό”, όχι μόνο από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών, αλλά και σε ότι αφορά τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά την πώληση του Χίλτον από την Alpha bank στο σχήμα Dogus- ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου πέρσι το καλοκαίρι, τη σκυτάλη παίρνει τώρα ακόμη ένα εμβληματικό ξενοδοχείο στην περιοχή του Συντάγματος, το “King George”, την πώληση του οποίου ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η τράπεζα Eurobank.

Σήμερα τη διαχείριση της ιστορικής μονάδας έχει η εταιρεία Λάμψα  (ιδιοκτήτρια και της “Μεγάλης Βρετανίας”), συμφερόντων Λασκαρίδη, η οποία μίσθωσε το ακίνητο τις αρχές του 2013 για 10 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης για 5 χρόνια και ακολούθως για άλλα 5 χρόνια ακόμη, έχοντας ήδη υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ (η μονάδα έκλεισε για λίγους μήνες για ανακαίνιση και λειτούργησε ξανά τα καλοκαίρι του 2013).

Η προθεσμία για τη μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 12 Ιουνίου. Ο κύκλος εργασιών για τις δύο μονάδες (“King George” και “Μεγάλη Βρετανία”) έφτασε πέρσι τα 42 εκατ. ευρώ από 41,4 στη χρήση του 2015 (αύξηση 1,52%), με τη συμμετοχή του “King George” να αγγίζει τα 8,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση του ομίλου Λάμψα για την προηγούμενη χρήση, οι πωλήσεις για το “King George” κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα του 2015.

Η εταιρεία Λάμψα φαίνεται εντούτοις να κοιτά και προς την απέναντι πλευρά του δρόμου και πιο συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών  Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, όπου βρίσκεται το εννιαόροφο κτήριο που ανήκει στο Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας και που προορίζεται για ξενοδοχειακή χρήση. Φορείς της τουριστικής αγοράς το χαρακτηρίζουν δε ως ένα από τα μεγαλύτερα φιλέτα στην Αθήνα λόγω της προνομιακής του θέσης. Η διαδικασία για την επιλογή μισθωτή σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει, ενώ στο παιχνίδι μπαίνουν και άλλοι όμιλοι, όπως η γαλλική Accor.

Εξελίξεις μετά από μεγάλο διάστημα αναμονής υπάρχουν και για το ξενοδοχείο Esperia Palace στην οδό Σταδίου. Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο διαγωνισμός για τη μίσθωσή του θα γίνει εκτός απροόπτου μέσα στο καλοκαίρι, ενώ το όνομα του ομίλου Dimera του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να αποκτήσει παρουσία στην ξενοδοχειακή αγορά της πρωτεύουσας, δεν έχει φύγει από το επενδυτικό “κάδρο”.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: capital.gr