Ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου αφίξεων και εσόδων, ενισχύοντας κατά μια επιπλέον μονάδα το ΑΕΠ της χώρας.

Με θετικό πρόσημο διεθνών αεροπορικών αφίξεων έκλεισε το ενιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας. Συγκεκριμένα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις κατέγραψαν άνοδο κατά 6,2%, αγγίζοντας σχεδόν τα 14 εκατ. (13,946 εκατ.), 870 χιλιάδες επιπλέον αφίξεις σε σχέση με το 2014.

Η Αθήνα συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία και τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας αύξηση 23,2% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2014 και αύξηση 25,6% σε επίπεδο ενιαμήνου. Το σύνολο της χώρας, εκτός Αθήνας, κινείται σε ποσοστό αύξησης 1,2%, ενώ οι Κυκλάδες συνεχίζουν δυναμικά με ποσοστό που ξεπερνά το 14% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2014. Στον αντίποδα βρίσκονται τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη, περιοχές που καταγράφουν μικρή μείωση της τάξης του -1,5% και -0,5% αντίστοιχα, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.

Υπό την προϋπόθεση της σταθερότητας των συνθηκών της αγοράς, της ομαλής ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της επαναφοράς της ρευστότητας και του επενδυτικού ενδιαφέροντος στον τομέα του τουρισμού, ο φετινός στόχος για 26 εκατ. διεθνών αφίξεων και άνω των 14,5 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα γίνεται όλο και περισσότερο εφικτός και μεταφράζεται σε σημαντική ενίσχυση του ΑΕΠ της χώρας κατά μια επιπλέον μονάδα. Ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο όσο αυτή που διανύει η χώρα μας, ο τομέας του τουρισμού, αποδεικνύει έμπρακτα ότι συνεχίζει να ενισχύει την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, αφού η αύξηση αυτή θα συμβάλλει στην διαφύλαξη τουλάχιστον 60.000 θέσεων εργασίας.

Αναλυτικά στοιχεία για το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2015, καθώς και σειρά στατιστικών στοιχείων για τον ελληνικό τουρισμό και τις ανταγωνίστριες χώρες, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΣΕΤΕ στην ενότητα Στατιστικά.