Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τα ξενοδοχεία εφαρμόζουν πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας, ανακύκλωσης, μείωσης της χρήσης πλαστικού και της σπατάλης και προστασίας του περιβάλλοντος. Πολλά έχουν ήδη πιστοποιηθεί και άλλα βρίσκονται ήδη σε διαδικασία πιστοποίησης.

Όλες αυτές οι καλές πρακτικές αποτελούν κομμάτι μιας πιο αειφόρας στρατηγικής μάρκετινγκ που θα προσελκύσει, ειδικά μετά από την πανδημία, ένα πιο ευαισθητοποιημένο κοινό, που διαθέτει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Οι ηγέτες του τουρισμού, όπως η TUI και η booking.com κατευθύνονται και αυτοί στον αειφόρο τουρισμό με γρήγορους ρυθμούς. Μια αμερικανική έρευνα έδειξε ότι οι υπεύθυνοι ή “αειφόροι” ταξιδιώτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 51% παραπάνω για τα ταξίδια τους. Οι ίδιοι ψάχνουν “αυθεντικές” εμπειρίες πάνω απ’ όλα, κάτι στο οποίο εξειδικεύεται η Ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις αναζητούν καθοδήγηση στο μάρκετινγκ για να αξιοποιήσουν αυτούς τους σημαντικούς παράγοντες του σύγχρονου τουρισμού (π.χ. ευαισθησία για το περιβάλλον, πολιτιστικός πλούτος, αλλαγή στο προφίλ του ταξιδιώτη μετά από την πανδημία, ανησυχία για την κλιματική αλλαγή και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, κλπ.).

Ποια μηνύματα μπορούμε να στείλουμε στα διάφορα κανάλια μάρκετινγκ για να προσαρμοστεί η στρατηγική μάρκετινγκ στις τελευταίες εξελίξεις; Τι κάνουν τα πράσινα ξενοδοχεία στην προβολή τους για να προσελκύσουν πελάτες; Πως μπορούμε να μπούμε όλοι στο κύμα του αειφόρου τουρισμού;

Το Sustainable Tourism Marketing Online Seminar απαντάει σε αυτές τις ερωτήσεις και βοηθά τις τουριστικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξελιχθούν με βάση τα νέα δεδομένα Το διαδικτυακό σεμινάριο έχει κόστος 55 ευρώ (45 ευρώ για φοιτητές) συν ΦΠΑ και θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου μέσω Zoom από την Medventure, εταιρία consulting στον αειφόρο τουρισμό στην Ελλάδα και δημιουργός της Ecotourism Greece. Ενημερωθείτε και γραφτείτε εδώ.