Καμία υπερβολή δεν χωράει σε αυτό το γεγονός καθώς πλέον η φράση κοιμάμαι σαν πουλάκι μπορεί να γίνει απτή πραγματικότητα με το ξενοδοχείο Segera x Nay Palad Bird Nest Hotel, στην Αφρική.

Ειδικότερα, το ξενοδοχείο αυτό που βρίσκεται στις πεδιάδες της Λειψίας, στην Κένυα, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί επίγειο καθώς βρίσκεται πάνω από το επίπεδο της γης, όπως ακριβώς οι φωλιές των πουλιών, αφού το σχήμα του είναι ακριβώς αυτό. Το ξενοδοχείο αποτελείται από 2 ορόφους και είναι κατασκευασμένο φυσικά από κλαδιά δέντρων και γενικά ξύλο. Ωστόσο, τα υλικά κατασκευής του δεν το εμποδίζουν να θεωρείται πολυτελές ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο θεωρητικά μπορεί να φιλοξενήσει 2 άτομα, αλλά στις εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να φιλοξενηθεί και μια μικρή οικογένεια, με τους γονείς να κοιμούνται στο εσωτερικό κρεβάτι και τα παιδιά, ως περισσότερο περιπετειώδη, στο εξωτερικό.

Ποια είναι η πιο μοναδική εμπειρία που θα μπορούσε να ζήσει ένας άνθρωπος, αν όχι το να μείνει σε μια τεράστια φωλιά πουλιού, και να βλέπει τα πάντα αφ’ υψηλού, έχοντας την οπτική γωνία ενός πουλιού; Ίσως το ξενοδοχείο αυτό να διεκδικεί την πρώτη θέση στη λίστα των ξεχωριστών εμπειριών φιλοξενίας. Πολύ εντυπωσιακή είναι και η θέα που προσφέρει το ξενοδοχείο αυτό, αφού οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν με ασφάλεια τους ελέφαντες ή τις καμηλοπαρδάλεις, και όλα αυτά από τη βεράντα τους.

Μια τέτοια θέα, όπως είναι φυσικό, δεν υπάρχει κοντά σε κάποια πόλη ή σε κατοικήσιμη περιοχή. Το γεγονός, όμως, ότι το κατάλυμα βρίσκεται σε ακατοίκητη περιοχή δεν το εμποδίζει σε καμία περίπτωση, να προσφέρει όλες τις απαραίτητες ανέσεις, για να δημιουργήσει στους επισκέπτες μια μοναδική ξενοδοχειακή εμπειρία. Καθημερινά, παρέχεται ζεστό νερό, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει αν θα κοιμηθεί στο εσωτερικό κρεβάτι έχοντας αυτή τη ζεστασιά, που σου προσφέρει μια φωλιά, ή στο εξωτερικό κρεβάτι με θέα τον έναστρο ουρανό.

Μετά από μια μέρα με σαφάρι οι επισκέπτες φτάνουν στη φωλιά τους λίγο πριν την δύση του ηλίου, για να δουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Η εμπειρία αυτή περιλαμβάνει σαμπάνια και δείπνο στον πάνω όροφο του ξενοδοχείου με θέα τη φύση και τα αστέρια. Και όλα αυτά με το αντίτιμο των 1.150 δολαρίων ανά βράδυ.

 

ΠΗΓΗ: