Σε μία από τις πιο ατμοσφαιρικές αυλές της Αθήνας, το εστιατόριο Patio του ξενοδοχείου The Margi συνεχίζει να γράφει τη δική του γαστρονομική ιστορία. Με δύο συνεχόμενες βραβεύσεις με αστέρι Michelin για το 2023 και το 2024 και την απόκτηση του Green Star για τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα, το Patio αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας με αυθεντική ελληνική ταυτότητα.

 

Πίσω από τη δημιουργική φιλοσοφία του Patio βρίσκεται ο σεφ Παναγιώτης Γιακαλής, ο οποίος τιμήθηκε πρόσφατα ως «Σεφ της Χρονιάς» στα FNL Awards 2025. Με γνώμονα την ελληνικότητα, την εποχικότητα και τη βιωσιμότητα, ο Γιακαλής αντλεί τις πρώτες ύλες κυρίως από τη The Margi Farm, δημιουργώντας πιάτα που αφηγούνται ιστορίες, γεμάτες γεύση και μνήμη.

Ξεχωριστή θέση στο μενού έχει το signature πιάτο «Το Ψάρι και η Φάρμα», ένα γαστρονομικό statement που εκφράζει την ουσία της κουζίνας του Patio και παραμένει σταθερά στη λίστα, συνδέοντας τη θάλασσα με τη γη, το χθες με το σήμερα.

Την εμπειρία συμπληρώνουν οι γλυκές δημιουργίες του Μανώλη Στήθου, ο οποίος διακρίθηκε ως «Chef Pâtissier της Χρονιάς» στα Βραβεία Χρυσοί Σκούφοι 2025. Παράλληλα, η πρόσφατη δημιουργία του νέου κελαριού του ξενοδοχείου με περισσότερες από 250 ετικέτες κρασιών προσφέρει μοναδικές επιλογές και ολοκληρώνει την εμπειρία με έξυπνα curated wine pairings στα μενού γευσιγνωσίας.

Το Patio παραμένει διακριτικό αλλά σταθερό στον προσανατολισμό του: να προσφέρει μία υψηλής αισθητικής και γεύσης εμπειρία, που τιμά την ελληνική κουζίνα, την τοπικότητα και τη φιλοξενία. Ένας αυθεντικός, σύγχρονος γαστρονομικός προορισμός που εκπροσωπεί επάξια την Αθήνα στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή.