Όσο κι αν ο κομψός μοντερνισμός δεν είναι διαδεδομένος, οι επισκέπτες αγαπούν ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία των οποίων ο σχεδιασμός και η διάθεση μιλούν ανεξίτηλα για την τοποθεσία και τον πολιτισμό τους.

Το παράδειγμα είναι το Casa Hoyos στην ιστορική καρδιά του San Miguel de Allende, το οποίο ο αρχιτέκτονας Andrés Gutiérrez έχει μετατρέψει από ένα ξεθωριασμένο οικογενειακό αρχοντικό του 17ου αιώνα σε ένα αφρώδες boutique ξενοδοχείο 16 δωματίων.

Το αρχικό αποτύπωμα εξακολουθεί να είναι αναγνωρίσιμο, αν και μια εσωτερική αυλή που κάποτε αποθηκεύονταν σπόροι και κόκκοι επαναπροσδιορίστηκε ως λόμπι και δωμάτια.

Μια παλέτα από φωτεινές αποχρώσεις της ερήμου από καμένα πορτοκαλί και κίτρινα σημεία περιβάλλει τα χαριτωμένα λογότυπα και τους δημόσιους χώρους, δίπλα στις πολυθρόνες Calaca από την Comité de Proyectos, καθρέφτη από την Paloma Layseca και υφαντές ταπετσαρίες από τη Meli Ávila.

Η βεράντα του τελευταίου ορόφου, εν τω μεταξύ, είναι το σκηνικό για ένα κοκτέιλ ηλιοβασιλέματος της επιτυχίας Lavender Sour με λεμόνια Meyer, βιολετί λικέρ και κρασί με μπαχαρικά και σε συνδυασμό με γαρίδες ceviche.