Υπάρχει ένα αστέρι Changsha στον ουρανό και μια πόλη Changsha στη γη.
Η πόλη Changsha πήρε το όνομά της από ένα αστέρι, με ιστορία πάνω από 3.000 χρόνια.

Το μαγευτικό βουνό Yuelu και ο ποταμός Xiang έχουν γίνει μάρτυρες της δόξας της πόλης. Για περισσότερα από 3.000 χρόνια, η Changsha συμβαδίζει με την πορεία της κινεζικής ιστορίας. Σήμερα, αυτή η διάσημη ιστορική πόλη αναδεικνύεται σε μια μοντέρνα πόλη με δημοτικότητα σε εθνικό επίπεδο.

Η Changsha, γνωστή ως πόλη των αστέρων, είναι γεμάτη εκπλήξεις και μυστήριο όπως το σύμπαν. Το CCD συνδυάζει την έννοια του φουτουριστικού ταξιδιού με το τοπικό πολιτιστικό πλαίσιο για να δημιουργήσει ένα φανταστικό «Έναστρο Σύμπαν», το οποίο πυροδοτεί το πάθος της εξερεύνησης του άγνωστου με περιέργεια και θάρρος.

Το εμβληματικό λογότυπο “W” στην είσοδο του ξενοδοχείου διαθέτει τραχιές υφές και υπέροχες γραμμές, που αντιστοιχούν στην ανώμαλη επιφάνεια του φεγγαριού και στην τροχιά του αεροσκάφους που περιφέρεται γύρω από το φεγγάρι σε ένα ταξίδι στο διάστημα. Ο απαλός φωτισμός και οι σουρεαλιστικές εκφράσεις δημιουργούν μια συναρπαστική οπτική εμπειρία.

Το «Star» αποδομείται σε σημεία, γραμμές και επίπεδα με τρισδιάστατο τρόπο, για να διαμορφώσει την πρωτοποριακή πύλη εισόδου με αιχμηρές άκρες και γωνίες. Οι μεταλλικές υφές της πύλης αποπνέουν δροσερή λάμψη και προκαλούν μια αίσθηση δέους.

Η σχεδιαστική ιδέα του φουαγιέ είναι να μεγεθύνει το σύμπαν κατά 300 φορές και να το αποσυνθέσει σε πλανήτες, μετεωρίτες, σκόνη, πρωτόνια, νετρόνια και άτομα…

Ο τοίχος βιομηχανικού στιλ με υφές και ρήγματα από τσιμέντο συνδυάζονται με περίτεχνα σχεδιασμένο φωτισμό, σχηματίζοντας μαζί μια πρωτοποριακή σκηνή με αιωρούμενα αστέρια.

Οι ρομβικές γραμμές είναι κάθετα ενσωματωμένες στο πέτρινο δάπεδο με τρόπο σαν την κίνηση των ακτίνων φωτός, που φέρνει τους καλεσμένους στον μυστηριώδη χώρο όπου μπορούν να κοιτάξουν ψηλά στα αστραφτερά αστέρια.

Ο χώρος και τα έργα τέχνης αντηχούν μεταξύ τους ως ανεξάρτητες οντότητες. Είναι σύμβολα που προέρχονται από το σύμπαν, όπως αστέρια, μετεωρίτες, τροχιές άστρων και αντιπροσωπεύουν τον εκτεταμένο ουρανό, το παρόν και το μέλλον.

Εμπνευσμένες από μετεωρίτες από τον πλανήτη Ζέτα, οι στρογγυλές μεταλλικές καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις που είναι διάσπαρτες στο λόμπι αποπνέουν τυχαία ομίχλη, που συμβολίζει τον εμπλουτισμό της κοσμικής ενέργειας και καλωσορίζει όλους τους «τυχοδιώκτες».

Ένας διάδρομος εκτείνεται στη μέση του λόμπι μπαρ, προσφέροντας μια έντονη αίσθηση τελετής. Είναι σαν μια επίδειξη μόδας όπου ο καθένας μπορεί να είναι ένα λαμπερό αστέρι.

Ο συνδυασμός πραγματικότητας και φαντασίας προκαλεί άπειρη φαντασία και κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν ότι μπαίνουν σε μια μαύρη τρύπα για να ταξιδέψουν στο χρόνο.

Τα βυθισμένα περίπτερα προσομοιώνουν τα καθίσματα των επιδείξεων μόδας. Οι επισκέπτες που κάθονται εδώ αποτελούν μέρος της σκηνής, κάνοντας τον χώρο γεμάτο εκπλήξεις.

Οι σκούροι τόνοι επεκτείνουν τον ήρεμο και συγκρατητικό χαρακτήρα του χώρου. Οι έντονες γραμμές απεικονίζουν έναν λογικό χώρο, αποκαλύπτουν μυστηριώδη δύναμη και αισθητική και δημιουργούν μια λαμπρή κομψότητα.

Τα φωτιστικά οροφής που μοιάζουν με αστέρια και οι εκθαμβωτικοί μπλε προβολείς δημιουργούν συναρπαστικά οπτικά εφέ όπως οι υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ και κληρονομούν το πνεύμα της μάρκας να προβάλλει με τόλμη την ταυτότητά της. Η ψευδοροφή, που σχηματίζεται από γραμμές με μια αίσθηση νεωτερικότητας, είναι τόσο εκπληκτική όσο και τα αστέρια.

Τα έναστρα φώτα συγκλίνουν κάτω από το ταβάνι, δημιουργώντας έτσι έναν διασκεδαστικό έναστρο ουρανό και ένα «star club» που συνδυάζει την πραγματικότητα και το μέλλον.

Εμπνευσμένη από την επικοινωνία με τη φύση, την αρχιτεκτονική και τους ανθρώπους όσον αφορά τους πλανήτες, το σύμπαν, την ενέργεια, την τάξη, το μέλλον, το ιδανικό και το σπίτι, η ομάδα σχεδιασμού κατασκεύασε μια ιδανική μελλοντική χώρα των θαυμάτων που συνδέει το σύμπαν, τον κόσμο, το διάστημα και τις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Project name: W Changsha
Client: YUNDA GROUP
Location: Yunda Central Plaza, No.567 Shawan Road, Yuhua District, Changsha
Area: 33,000 square meters
Interior design: CCD / Cheng Chung Design (HK) (www.ccd.com.hk)
Art consultant: ATG BEYOND
Logo consultant: ATG BEYOND
Completion time: August 2021
Photography: Wang Ting
Photo copyright: CCD