Αν και πρόσφατα τα ρολά σούσι έχουν συνδεθεί με πρακτικές παράδοσης και γρήγορου φαγητού, για τη ρωσική αλυσίδα εστιατορίων Tanuki εξακολουθούν να είναι κατά κύριο λόγο μια ιαπωνική σπεσιαλιτέ. Για να τονίσει αυτή την προσέγγιση, η αλυσίδα εστιατορίων ξεκίνησε τον επανασχεδιασμό της. Η οικογενειακή μορφή των εστιατορίων θα διατηρηθεί, αλλά οι ανανεωμένοι εσωτερικοί χώροι θα προσελκύσουν όχι μόνο όσους επιλέγουν να δειπνήσουν με την οικογένεια ή σε μια παρέα φίλων. Είναι επίσης τα ζευγάρια που θα θέλουν να περάσουν και να δοκιμάσουν νόστιμα φαγητά από τη σειρά ασιατικής κουζίνας χωρίς παράδοση και να πιουν λίγο κρασί στο ενημερωμένο Tanuki. Τα νέα εστιατόρια θα έχουν περισσότερους ανοιχτούς χώρους και αντικείμενα τέχνης σε αισθητική wabi-sabi, η οποία διακρίνεται από τα απλά σχήματα και την ατέλεια των φυσικών υλικών.

Το εμβληματικό διώροφο εστιατόριο με ενημερωμένο σχεδιασμό έχει ήδη ανοίξει στην Krasnaya Presnya. Αν προηγουμένως κατά την είσοδό τους στο εστιατόριο οι επισκέπτες σχεδόν αμέσως βρέθηκαν στο διαμέρισμα που χρησίμευε ως πρόσκληση για αναζήτηση μιας ζεστής γωνιάς, τώρα υπάρχει ένα κοινοτικό τραπέζι για 10-12 άτομα ακριβώς μπροστά από την είσοδο.
Βρίσκεται κοντά στον φωτιζόμενο πάγκο του μπαρ, ένα αχαρακτήριστο αντικείμενο για τα παραδοσιακά εστιατόρια της συγκεκριμένης αλυσίδας. Ο πελάτης που είχε παραγγείλει μια νέα εμφάνιση δεν δέχτηκε αμέσως τέτοιο ομιλητικό εσωτερικό στην είσοδο, αλλά οι σχεδιαστές έπεισαν τον πελάτη τους: εάν κάνετε έναν επανασχεδιασμό, οι επισκέπτες θα πρέπει να διαβάσουν αμέσως το νόημά του.

Το νέο εστιατόριο διαθέτει τα ίδια φιλόξενα περίπτερα που λατρεύουν οι τακτικοί πελάτες του Tanuki, αλλά υπάρχουν μόνο λίγα από αυτά τώρα. Βρίσκονται στο ισόγειο πίσω από τα περίτεχνα χωρίσματα από ελαφρύ κόντρα πλακέ με στρογγυλές εγκοπές. Ο κύριος χώρος των τραπεζαριών και στους δύο ορόφους έχει σχεδιαστεί ως ανοιχτός χώρος. Οριοθετείται μόνο από μεταλλικά λαξευμένα «μπαμπού αλσύλλια» με φωτισμό, σκάφες με φυτά σε γλάστρες και κολώνες διακοσμημένες με γλυπτά πλακάκια από σκυρόδεμα.

Η τερακότα έχει επιλεγεί ως ο κύριος χρωματικός συνδυασμός του εσωτερικού. Ακόμη και τα αμπαζούρ και οι τσαγιέρες που κρέμονται πάνω από τα τραπέζια είναι φτιαγμένα από πηλό τερακότα. Στους τοίχους υπάρχει ένα ανάγλυφο σχέδιο που μοιάζει σαν να είναι φτιαγμένο από τούβλα, ενώ υπάρχουν και κυρτές σπείρες σε ορισμένα σημεία στην οροφή. Η επιλογή για ξύλινα έπιπλα, μαλακούς καναπέδες και πολυθρόνες έχει γίνει υπέρ των φυσικών διακριτικών χρωμάτων. Έμφαση στον σχεδιασμό επίπλων έχει δοθεί επίσης στα ανάγλυφα και στα σκαλίσματα. Μπορούν να βρεθούν, για παράδειγμα, σε πολλά επιτραπέζια θραύσματα στο εστιατόριο.

Αυτό το ουδέτερο χρωματικό περιβάλλον μπορεί επίσης να καυχηθεί με εντυπωσιακές λεπτομέρειες: κατά παραγγελία μπλε κεραμικές απλίκες και ογκώδη κόκκινα αντικείμενα τέχνης που μοιάζουν με πέτρινα αυγά. Ο σχεδιασμός εξακολουθεί να συνδέεται έντονα με την Ιαπωνία, αλλά τώρα έχει μια πιο μοντέρνα αίσθηση. Ωστόσο, τσαγιέρες που στέκονται στα κάρβουνα, όπως κάνουν στα παραδοσιακά ιαπωνικά σπίτια, είναι επίσης παρούσες εδώ: μια ολόκληρη βιτρίνα στον πάγκο του μπαρ είναι γεμάτη με αυτές. Η ανοιχτή κουζίνα με ένα σούσι μπαρ χρησιμεύει ως η κύρια διακόσμηση του δεύτερου ορόφου.

Ο μινιμαλιστικός ιαπωνικός σχεδιασμός wabi-sabi και η ανοιχτή κάτοψη θα είναι το καθοριστικό χαρακτηριστικό των νέων εστιατορίων Tanuki που έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν σύντομα.