Η Masquespacio παρουσιάζει το τελευταίο σχέδιο που δημιουργήθηκε για το Kento Shop, την αλυσίδα καταστημάτων ιαπωνικής κουζίνας – με επίκεντρο το σούσι – με έδρα τη Βαλένθια.

Πρόκειται για το τρίτο κατάστημα της αλυσίδας, που σχεδίασε το γραφείο interior design, Masquespacio.

Χάρη στο μέγεθός του,  100 m2 (μεγαλύτερο από τα άλλα καταστήματα της αλυσίδας), ο χώρος περιέχει περισσότερα καθίσματα από ό,τι στα άλλα καταστήματα. Ο σχεδιασμός επιδιώκει να επωφεληθεί από την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος, διατηρώντας την υψηλή οροφή και το μεγάλο παράθυρο του κτιρίου.

Ένας καθρέφτης σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει μια απεριόριστη προοπτική, ενώ τα περισσότερα από τα τραπέζια είναι προσανατολισμένα στο εξωτερικό, προσφέροντας θέα στο δρόμο.

Τα κύρια υλικά, που χρησιμοποιούνται είναι τα μωσαϊκά πλακάκια γκρίζου χρώματος για τα δάπεδα και τους τοίχους, που δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με τα χρώματα του εμπορικού σήματος, που χρησιμοποιούνται στα έπιπλα και στο φωτισμό.

Προσθέτοντας ημικυκλικές ξύλινες λωρίδες στους τοίχους, που μας θυμίζουν δάση μπαμπού, επισημαίνεται όχι μόνο η ιαπωνική όψη του χώρου, αλλά επιτυγχάνεται και μία ζεστασιά προστίθεται. Διάφορα βιομηχανικά υλικά συναντιώνται στο χώρο, όπως το μέταλλο και τα κεραμικά στοιχεία.

Τα έπιπλα και ο φωτισμός, χρησιμοποιούν χρυσές λεπτομέρειες, που εναλλάσσονται με προφυρές αποχρώσεις και πράσινα στοιχεία.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης είναι ο ξύλινος πάγκος, που θυμίζει τα σταντς φαγητών στους δρόμους στην Ιαπωνία.

ΠΗΓΗ: