Το καλοκαίρι είναι εδώ, και μαζί έρχεται η ανάγκη για διασκέδαση, χορό και όλα αυτά απολαμβάνοντας ένα δροσιστικό ποτό, ένα μοναδικό cocktail, που θα χρωματίσει την κάθε ανάμνηση.

Επιβάλλεται, λοιπόν, να μπορείς να προσφέρεις στους επισκέπτες μοναδικά cocktail, άρτια παρασκευασμένα, και όλοι θα επιστρέφουν ξανά και ξανά στην δική σου επιχείρηση.

Τα βασικά cocktail, που κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να γνωρίζει και να προσφέρει είναι τα παρακάτω:

Old Fashioned: ένα cocktail που πρωταγωνιστεί και σε πολλές ταινίες του Hollywood. Το συγκεκριμένο cocktail είναι από τα πιο εύκολα και απλά, αφού χρειάζεται πολύ λίγα υλικά.

Συγκεκριμένα, χρειάζονται 50ml ουίσκι ή μπράντι, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 2 με 3 σταγόνες angostura bitters.

Σερβίρεται σε ποτήρι και γαρνίρεται με φλούδες πορτοκαλιού και κερασάκια μαρασκίνο, προαιρετικά.

 

Mojito: αποτελεί μια από τις πλέον κλασικές καλοκαιρινές επιλογές. Μπορεί ακόμα και να αποτελέσει και μη αλκοολούχο ποτό, για εκείνους που δεν το προτιμούν, αφού αν αφαιρέσεις το ρούμι έχεις και πάλι ένα μοναδικό cocktail. Η παρασκευή του είναι εξίσου απλή.

Χρειάζονται 50ml ρούμι λευκό, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη μαύρη, λίγο χυμό λάιμ ή λεμονιού, 2 κλαδάκια δυόσμου με τα κοτσανάκια, σόδα και τέλος μερικές φέτες λάιμ.

Τοποθετείς τη ζάχαρη σε ένα ποτήρι με το χυμό λάιμ ίσα που να την σκεπάζει. Χτυπάς τα κλαδάκια του δυόσμου με ένα μικρό γουδοχέρι, και ύστερα αυτό με το μείγμα ζάχαρης και λάιμ. Προσθέτεις, πάγο και σόδα μέχρι τα 3/4 και τέλος το ρούμι. Γρήγορο, απλό και αξιολάτρευτο.

Broken Spur: Για εκείνους που λατρεύουν πιο σπιρτόζικες γεύσεις, αυτό είναι το ιδανικό cocktail, το οποίο συνδυάζει gin, σαμπούκα, λευκό κρασί και βερμούτ, και όλα αυτά με τη φρεσκάδα του λεμονιού.

Τα υλικά του: 40ml dry gin, 20ml καλό λευκό ξηρό κρασί, 5ml λικέρ Pernod ή σαμπούκα (εναλλακτικά ούζο για μια πιο ελληνική γεύση), 10ml ξηρό βερμούτ, 10ml χυμό λεμονιού, 5ml σιρόπι ζάχαρης και για το σερβίρισμα φλούδα λεμονιού.

Margarita: Ανεξάρτητα από τις ιστορίες που διεκδικούν την “πατρότητα” του συγκεκριμένου ποτού, αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα cocktail, ενώ έχει γίνει πλέον συνώνυμο με το Μεξικό λόγω της τεκίλα.

Για την κλασική μαργαρίτα χρειάζονται 40ml τεκίλα, 20ml cointreau και 20ml χυμό λάιμ, ενώ απαραιτήτως σερβίρεται σε ποτήρι με αλάτι στο χείλος του. Ενδιαφέρουσες παραλλαγές είναι το Ginger Margarita και η Frozen Margarita με ροδάκινο.

 

Negroni: δεν αποτελεί απλά το πιο δημοφιλές στην καλοκαιρινή περίοδο, αλλά είναι διαχρονικά ένα καλό cocktail, που φτιάχνει την διάθεση σε όποιον το δοκιμάσει.

Επιπλέον, είναι, ενδεχομένως, και το πιο εύκολο στην παρασκευή του αφού δημιουργείται από ίσα μέρη campari, gin και βερμούτ, συν λίγο πάγο στο ποτήρι. Πειραματήσου με αυτό και δοκίμασε και άλλα υλικά, όπως το Prosecco.

 

Bamboo: ένα ευχάριστο, ντελικάτο και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ ποτό, συγκριτικά με τα υπόλοιπα.

Φρέσκο και ευχάριστο, δημιουργείται από 40ml sherry, 20ml γλυκό βερμούτ, 10ml ξηρό βερμούτ, 5ml triple sec και 2 σταγόνες angostura bitters. Σερβίρεται σε ποτήρι με λίγο ξύσμα πορτοκάλι για ενίσχυση της γεύσης.

 

Charlie Chaplin: με όνομα από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη του βουβού κινηματογράφου δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο εντυπωσιακό. Γλυκόπικρη γεύση σε συνδυασμό με τη φρουτώδη αίσθηση.

Για τη δημιουργία τους χρειάζονται μόλις 20ml sloe gin, 20ml apricot brandy και 25ml χυμό λάιμ. Σερβίρεται σε ποτήρι, στρίβοντας από πάνω μια φλούδα από λεμόνι, και για γαρνιτούρα μια φέτα λεμονιού.

ΠΗΓΗ: