“Φωλιασμένο” στην ηρεμία στο κέντρο της πόλης κοντά στο KK100 ουρανοξύστη, το Red Classic Chao Cuisine επιλέγει τον χώρο ενός βοηθητικού κτιρίου του Μουσείου Αρχαίας Τέχνης Shenzhen, το οποίο συνδυάζει το παλιό και το νέο, γεμάτο με μια μοναδική γοητεία. Το μουσείο είναι ένα από τα οκτώ σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα που χτίστηκαν από την ίδρυση της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης Shenzhen, που χαιρετίστηκε ως ένα από τα καλύτερα σύγχρονα μουσεία στην Κίνα κατά τη δεκαετία του 1980 και ένα από “τα δέκα κορυφαία κτίρια της μεταρρύθμισης και του ανοίγματος στο Shenzhen”.
Παρακολουθώντας την ταχεία ανάπτυξη στο σχεδιασμό και την κατασκευή πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων στο Shenzhen που ανταποκρίνονται πάντα στον πολεοδομικό σχεδιασμό του, το εστιατόριο λαμβάνει πλήρως υπόψη την τοποθεσία και τα χαρακτηριστικά της επωνυμίας του. Ανθισμένα λουλούδια που αποτίουν φόρο τιμής στη λίμνη αποκαλύπτουν το χρώμα κόκκινο με διαφορετικά επίπεδα κορεσμού. Περιτριγυρισμένος από ένα ζωντανό φυσικό περιβάλλον, ο ώριμος χώρος δημιουργείται με βάση το συνδυασμό παλιάς και νέας τέχνης. Η αυλή χτισμένη με μπαμπού φράχτες είναι σαν ένα αριστούργημα της φύσης. Μπαίνοντας στο πολυεπίπεδο γραφικό τοπίο, θα απολαύσουν οι επισκέπτες μια εικόνα της λίμνης του λωτού, θα συναντήσουν ένα οκταγωνικό περίπτερο και ένα μονοπάτι που οδηγεί στο εστιατόριο, ένα απομονωμένο μέρος με Κινέζους φύλακες λιοντάρια να κάθονται στην είσοδο.
Ένα μονοπάτι με στροφές που οδηγεί στην πλούσια κόκκινη αίθουσα  οδηγεί τους επισκέπτες από την πρώτη στιγμή. Ο σχεδιασμός του χώρου δίνει έμφαση στη σύνδεση με το τοπίο και το διάδρομο του εξωτερικού κήπου και δημιουργεί έντονη χρωματική αντίθεση με τις κατασκευές ως μέσα ενημέρωσης του επισκέπτη. Η είσοδος επιμηκύνεται με τον διάδρομο και οι στήλες γίνονται στενές και μακριές, γεγονός που δημιουργεί μια ψευδαίσθηση αργής κίνησης. Η αίθουσα ορίζεται με κόκκινες επιστρώσεις τοίχων και μια συγκρατημένη κλίμακα δομών, όπου το μπλοκ, το επίπεδο, η γραμμή και ο φωτισμός ερμηνεύονται ως γεωμετρικά στοιχεία και ως εκφράσεις στρουκτουραλιστικής προοπτικής στο μέγιστο βαθμό.
Η εσωτερική κιονοστοιχία σχηματίζει έναν διάδρομο για τη δημιουργία χωρικής διαπερατότητας. Ο χώρος, με λίγα λόγια, πετυχαίνει μια έντονη αίσθηση γεωμετρικής τάξης στη γαλήνια κόκκινη παλέτα, και τα φωτιστικά οροφής τονίζουν την αποδόμηση του διαστήματος μέσω γεωμετρικών μετασχηματισμών, δημιουργώντας μια τάση που ενσωματώνει γεωμετρικές δομές. Ο συνδυασμός κόκκινου χρώματος, χρώματος ξύλου και γκρι τούβλων συμβολίζει τη σύγκρουση μοντέρνων και παραδοσιακών στοιχείων, και τη γοητευτική συνύπαρξη παλιού και νέου.
Πληροφορίες έργου: 
Project name: Red Classic Chao Cuisine, Shenzhen
Design firm: AD ARCHITECTURE 
Chief designer: Xie Peihe
Location: Shenzhen
Area: 600 sqm
Main materials: Stainless steel, acrylic, sintered stone, Italian handmade paint, bespoke wood flooring
Design time: January 2023
Completion date: May 2023
Photography: Ouyang Yun