Το πρώτο έργο της MASQUESPACIO στο Al Khobar for MO μόλις βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Εστιατόριο Μέσης Ανατολής και Αφρικής κατά τη διάρκεια των Restaurant & Bar Design Awards 2022.

Το έργο που σχεδιάστηκε για την επωνυμία αρτοποιείου / espresso bar είχε προηγουμένως χαρακτηριστεί ως το καλύτερο αυτόνομο έργο στη Μέση Ανατολή, ενώ προκρίθηκε στις κατηγορίες Surface, Cafe και Lighting και τώρα επιλέχθηκε μεταξύ όλων των νικητών ως το Καλύτερο Εστιατόριο Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Η επιτυχία του σχεδιασμού για το MO συνέβη ως μια ισχυρή συνεργασία μεταξύ της MASQUESPACIO και των ιδιοκτητών της MO σε αναζήτηση ενός βιωματικού χώρου που ατενίζει το μέλλον σε μια νέα ιδέα F&B προσαρμόσιμη για οποιεσδήποτε συνθήκες.

Όταν οι Omar και Asim από τη RightGrain, μια εταιρεία που βασίζεται στην εμπειρία, επικοινώνησαν με τη Masquespacio για πρώτη φορά, ήταν αμέσως ξεκάθαρο ότι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το παραδοσιακό και να δημιουργήσουν ένα έργο που θα ξεχώριζε από το προϊόν και την επικοινωνία, μέχρι την εσωτερική διακόσμηση που αντιπροσωπεύει την ιδέα του έργου, μια μάρκα με γνώμονα την κοινότητα, ιδιαίτερα ελκυστική και αναβαθμίζοντας τη συνολική εμπειρία.

Το πρώτο σημείο που επισημάνθηκε κατά τις αρχικές συνομιλίες ήταν ότι το κύριο αξιοθέατο από την MO θα ήταν τα αρτοσκευάσματα, που παρουσιάζονται στον χώρο ως κοσμήματα με αυθεντικές και ανανεώσιμες γεύσεις. Για το λόγο αυτό, η Masquespacio άρχισε να αναπτύσσει μια ιδέα βασισμένη στο νερό που δημιουργεί μαγεία και ζωή, αλλά είναι επίσης η βάση κάθε αρτοποιείου. Ταυτόχρονα, το νερό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να αλλάξει τις απόψεις μας, το οποίο είναι το τέλειο σημείο που ταιριάζει με τη φιλοσοφία του MO να κάνουμε πράγματα διαφορετικά.

Ο χώρος χωρίστηκε σε 3 διαφορετικά μέρη που το καθένα παρουσιάζει μια φάση στη διαδικασία παρασκευής αρτοσκευασμάτων και καφέ με κύριο συστατικό το νερό. Έχουμε πρώτα την «υγρή κατάσταση», όπου η ζύμη αναμιγνύεται με νερό και η οποία κάνει το σημείο σύνδεσης όλων των διαφορετικών περιοχών του εσωτερικού του MO.

Στη ζώνη του μπαρ αναδημιουργείται ένας τεράστιος καταρράκτης που καθιστά σαφές ότι το κεντρικό σημείο του χώρου είναι το μπαρ με τα νόστιμα προϊόντα του προς πώληση. Ο καταρράκτης δημιουργήθηκε με αμμοβολή κάθε σωλήνα για να δημιουργήσει το σχήμα ψευδαίσθησης του νερού και την αίσθηση παγώματος αυτού που είναι πέρα.

Μπροστά από το μπαρ, μπορούμε να βρούμε την περιοχή «στερεής κατάστασης» ή «πάγου» όπου μια τεράστια σειρά από λαμπτήρες που αντιπροσωπεύουν τον πάγο είναι το κύριο σημείο έλξης, ενώ δίπλα μπορούμε να δούμε μερικούς γιγάντιους λαμπτήρες που δείχνουν την «αέρια κατάσταση», ως μια σειρά από βολβούς που αναπαριστούν τη στιγμή που το γλυκό ψήνεται στο φούρνο.

Όσον αφορά τα έπιπλα, κάθε αντικείμενο έχει προσαρμοστεί και σχεδιαστεί για το έργο, προσφέροντας διαφορετικές επιλογές καθισμάτων για να δημιουργήσουν διαφορετικές εμπειρίες για τους επισκέπτες από χαμηλά καθίσματα και κοινόχρηστα τραπέζια μέχρι ψηλά σκαμπό και ημι-ιδιωτικά καθίσματα. Επιλέχθηκε μια γκρι και λευκή χρωματική παλέτα με μεταλλικά φινιρίσματα για τα τραπέζια και τα υφάσματα για τη δημιουργία αντανακλάσεων που δημιουργούν την παραμόρφωση που θα μπορούσε να κάνει το νερό.

Από την άλλη πλευρά, ο φωτισμός ενσωματώνει πλήρως ελεγχόμενο φωτισμό RGB για να ρυθμίσει τις διαθέσεις που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τον χώρο σε διαφορετική κατάσταση.

Το Mo είναι ένα παράλληλο σύμπαν. Ένας χώρος όπου όλες οι πτυχές έχουν αγγίξει το άγνωστο, το φαγητό, τα ποτά και το εσωτερικό. Με τον τεράστιο καθρέφτη στην οροφή υψωμένο 10 μέτρα από το έδαφος που αντιπροσωπεύει μια πύλη σε έναν άλλο κόσμο. Μια αντανάκλαση της πραγματικότητας και μια πύλη προς τον σουρεαλισμό».

Αυτός ο χώρος δεν είναι συμπαγής. Είναι εναλλάξιμα και δυναμικά, ακολουθώντας αυτά που έχει να πει η μάρκα. Καλώς ήλθατε στο νέο mood branding.