Πιθανότατα, οι περισσότεροι από εμάς, να μην σκεφτονται τι γίνονται τα πεταμένα μας φρούτα, και τα διάφορα φαγητά, που αφού περάσουν οι μέρες καταλήγουν στα σκουπίδια. Ωστόσο, ορισμένες εταιρίες εκμεταλλεύονται τα απόβλητα τροφίμων, μετατρέποντας τα ανεπιθύμητα φρούτα, τα λαχανικά, την παλιά μπύρα και άλλα, σε κερδοφόρα και επιθυμητά προϊόντα.

Σύμφωνα με μια νέα απογραφή της βιομηχανίας τροφίμων ο αριθμός των νεοεμφανιζόμενων εταιριών παραγωγής απορριμμάτων τροφίμων εκρήγνυται σε ολόκληρη τη χώρα. Στην πραγματικότητα, μόνο 11 τέτοιες εταιρίες υπήρχαν το 2011, ενώ, πλέον, ο αριθμός τους έχει αυξηθεί κατά 500%.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, το 2014 οι Αμερικανοί πολίτες πέταξαν 38 εκατομμύρια τόνους τροφίμων, τα περισσότερα από τα οποία καταλήγουν σε χώρους και εγκαταστάσεις καύσης, ενώ τα απόβλητα αυτά αποτέλεσαν σημαντική πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ωστόσο, η επαναχρησιμοποίηση των τροφίμων αυτών μπορεί ακόμη να μετατρέψει και την παλιά μπύρα σε μπάρες δημητριακών κλπ.

Σε μια εποχή, όπου γίνονται συνεχώς προσπάθειες, για να περιοριστούν οι σπατάλες τόσο των τροφίμων, όσο και γενικότερα των αποβλήτων, όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση του πλαστικού στα καλαμάκια, εμφανίζονται πολλές startups επιχειρήσεις με αυτόν τον στόχο. Αυτές οι startups στρέφονται στην ανάπτυξη τεχνολογιών για τη μείωση των τροφικών αποβλήτων, όπως η Winnow, αλλά και στην αύξηση των κερδών μέσω της “ανακύκλωσης”.

ΠΗΓΗ: