Τα superfood έχουν κατακλείσει τη διατορφή όλων καθώς και τη διεθνή γαστρονομία. Το σκόρδο, ιδιαίτερα στην ελληνική κουζίνα, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά που δίνει τον δικό του χαρακτήρα και τη δική του γεύση στη γαστρονομία.

superfood

Πλέον, λοιπόν, το μαύρο σκόρδο έρχεται στο προσκήνιο όλο και περισσότερο, ενώ κερδίζει έδαφος, τόσο για τη γεύση του όσο και για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Το superfood αυτό έφτασε πριν από λίγα χρόνια από την Κορέα, όμως πλέον παράγεται και στην Ελλάδα. Έχει φυσικά πλούσια γεύση και πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, αποτελεί μια πιο βελτιωμένη εκδοχή του κλασικού λευκού σκόρδου τόσο στη γεύση όσο και στα οφέλη της υγείας.

superfood

Εξωτερικά το μαύρο σκόρδο διατηρεί τα λευκά φύλλα του κλασικού σκόρδου και μόνο όταν ξεφλουδιστεί αποκαλύπτεται το μαύρο του χρώμα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ζύμωσης του λευκού για ένα μήνα σε υψηλά επίπεδα υγρασίας, ενώ στη συνέχεια το σκόρδο αφήνεται να οξειδωθεί σε ειδικό δωμάτιο για 45 ημέρες.

Δεν προστίθενται χημικές ουσίες ή συντηρητικά, καθώς είναι πλήρως φυσικό προϊόν. Η γεύση του είναι πιο γλυκιά και ευχάριστα καπνιστή, αφού η παραδοσιακή μυρωδιά και πικάντικη γεύση έχουν εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της ζύμωσης.

ΠΗΓΗ: