Τα έσοδα για την Αθήνα το 2022 ανήλθαν σε 87 εκατ. ευρώ από 40.000 επισκέπτες συνεδριακού τουρισμού.

Στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για τον συνεδριακό τουρισμό βρέθηκε η Αθήνα για το 2022, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων (International Congress and Convention Association – ICCA), ανεβαίνοντας συνολικά οκτώ θέσεις από το 2019, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Συνεδριακού Τουρισμού IMEX στη Φρανκφούρτη.

Η ελληνική πρωτεύουσα περιλαμβάνεται πλέον στην κορυφαία δεκάδα των ελκυστικότερων προορισμών του κόσμου για events και συναντήσεις, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Είναι ενδεικτικό ότι η Αθήνα μέσα στο 2022, βάσει των στοιχείων της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων (ICCA), φιλοξένησε συνολικά 109 διεθνή συνέδρια στα οποία συμμετείχαν 40.000 επισκέπτες, αφήνοντας στην πόλη έσοδα ύψους 87 εκατ. ευρώ.

«Η 8η θέση της Αθήνας στον παγκόσμιο συνεδριακό τουρισμό είναι η αναγνώριση μιας μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Αθηναίων για την ισχυροποίηση του προορισμού σε αυτόν τον απαιτητικό τομέα. Μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου, η Αθήνα προβάλλεται δυναμικά στις διεθνείς αγορές, διεκδικεί και κερδίζει συνέδρια, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία. Τα νούμερα που δημοσίευσε η Διεθνής Ένωση Συνεδρίων για την πόλη είναι ενδεικτικά του μεγέθους αυτής της διάκρισης που μόνο περήφανους μπορεί να μάς κάνει», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ: www.ot.gr