Ως βιομηχανία, ο τουρισμός και οι επιχειρήσεις του αναθεώρησαν σταδιακά όλες τις αναφορές τους τα τελευταία τρία χρόνια και θα συνεχίσουν να προσθέτουν όλο και περισσότερες πληροφορίες και εργαλεία για την ανάλυση της απόδοσης. Το 2020 και οι συνθήκες που επικράτησαν δημιούργησαν νέες προκλήσεις χρήσης δεδομένων τον επόμενο χρόνο.

Βραχυπρόθεσμη ανάλυση δεδομένων – Όταν αντιμετωπίζετε τόσα πολλά απρόσμενα περιστατικά και άμεσες αλλαγές στις πολιτικές lockdown, η ανάγκη για σαφή εικόνα των τρεχουσών κρατήσεων, αγορών και τιμών, καθίσταται ακόμη πιο σημαντική. Οι βραχυπρόθεσμες αποφάσεις της αγοράς σημαίνουν ότι πρέπει να κοιτάζετε συχνότερα τις άμεσες θέσεις σας. Αυτό είναι πολυδιάστατο σε όλα τα δωμάτια F&B, υπνοδωμάτια, εκδηλώσεις και άλλες λειτουργίες που ενδέχεται να επηρεαστούν, όπως οι υπηρεσίες σπα. Εάν μπορείτε να δείτε ότι όλα επηρεάζονται αρνητικά, μπορείτε να αντιδράσετε γρήγορα με πακέτα για να προσελκύσετε τους ντόπιους και όχι εκείνους που βρίσκονται πιο μακριά. Εάν τα δεδομένα σας είναι σε 15 διαφορετικά συστήματα, η παρακολούθησή τους γίνεται πολύ πιο δύσκολη. Η προσέγγιση μεταξύ των πραγμάτων και η εξέταση άλλων σημείων δεδομένων, όπως οι πληρωμές, μπορεί να είναι πιο άμεσα χρήσιμες παρά μακροπρόθεσμες τάσεις.

Ολιστική προσέγγιση – Εν ολίγοις, για οποιαδήποτε ανάλυση δεδομένων θα προσφέρει πραγματικά για τους ξενοδόχους στο μέλλον, πρέπει να συγχρονίσει και να έχει σημεία επαφής σε όλες τις λειτουργίες. Οι υπάρχουσες μετρήσεις που συνδέονται στενότερα με τα έσοδα από τα δωμάτια αναγνωρίζονται ήδη ως όχι το μόνο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε. Οι επισκέπτες είναι συχνά ντόπιοι, πλέον, ή σίγουρα ταξιδεύουν με διαφορετικό τρόπο και σκοπό σε σύγκριση με 18 μήνες πριν. Το αποτέλεσμα αυτού είναι η ανάγκη να κοιτάξουμε ευρύτερα για να βεβαιωθούμε ότι επιτυγχάνονται οι συνολικοί στόχοι εσόδων. Επίσης τα νέα δεδομένα απόδοσης, που περιγράφουν πόσο καλά λειτουργούν οι προσφάτως ψηφιοποιημένες προσφορές, θα είναι κάτι για να ξεκινήσει η αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζονται και παρακολουθούνται τα δεδομένα. Θα πρέπει επίσης να παρακολουθούμε τον προγραμματισμό για το 2022 και την πιθανή ανάκαμψη σε τομείς όπως εκδηλώσεις, ειδικά γάμους κ.α.

Η αυξημένη υιοθέτηση της ανάλυσης δεδομένων θα οφείλεται όχι μόνο στην ανάγκη σωστής διαχείρισης των λειτουργιών, αλλά και στην ανάγκη αποτελεσματικότερης διαχείρισης των λειτουργιών. Για να γίνει αυτό, οι ξενοδόχοι χρειάζονται μια σαφέστερη κατανόηση των γεγονότων και των αριθμών που οδηγούν τις λειτουργίες τους και την διαθέσιμη τεχνολογία (όπως ανέπαφες πληρωμές) να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία επισκέπτη.