Παρά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, νέα έρευνα αποκάλυψε ότι το 79% των ερωτηθέντων δεν θα αφήσει τις συνεχιζόμενες τρομοκρατικές απειλές να επηρεάσουν τα ταξιδιωτικά σχέδιά του αυτό το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, η εταιρία Send My Bag διεξήγαγε έρευνα σε 1.000 Αμερικανούς και 1.500 Ευρωπαίους για να διαπιστώσει εάν οι επιθέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν επηρεάσει τα επερχόμενα σχέδια ταξιδιών τους. Τα αποτελέσματα ήταν στην πλειοψηφία τους θετικά, καθώς το 79% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά σχέδιά τους.

Αναλυτικότερα, στο Ηνωμένο Βασίλειο πάνω από το 80% των ταξιδιωτών, στη Γαλλία το 75% και στην Ισπανία το 69%, δεν έχει σκοπό να αλλάξει τις κρατήσεις του για διακοπές στην Ευρώπη, ενώ το ίδιο ισχύει και για το 88% των Αμερικανών ταξιδιωτών.

Όταν ρωτήθηκαν να αιτιολογήσουν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να μην αλλάξουν τα σχέδια διακοπών τους, οι ερωτηθέντες είπαν:

“Οι ενέργειες μειονοτήτων δεν θα επηρεάσουν τα ταξιδιωτικά μου σχέδια. Δεν θα νιώσω φόβο στις διακοπές ή δεν θα επιτρέψω σε αυτούς τους ανθρώπους να καθορίσουν πού θα κάνω διακοπές μέσω του φόβου”

“Οι τρομοκράτες δεν με αποθαρρύνουν να ταξιδέψω, έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουμε στο ταξίδι προς το αεροδρόμιο παρά στις διακοπές”

“Αν περιορίσουμε τα ταξίδια μας, λόγω των ενεργειών των τρομοκρατών επιθέσεων, τότε έχουν κερδίσει. Η επίδραση στις οικονομίες σε όλη την Ευρώπη θα ήταν πιο καταστροφική, από την ίδια την επίθεση”

“Έχουμε πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και ίσως είμαστε πιο ασφαλείς τώρα από ποτέ. Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο ενήμεροι και δεν θέλουν να περιορίζονται από όσους επιδιώκουν να μας βλάψουν”