Το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες στο πλαίσιο της έρευνας και προετοιμασίας του ταξιδιού τους, μεταξύ των οποίων των οποίων περιλαμβάνεται και η διαδικτυακή έρευνα / αναζήτηση για αεροπορικές πτήσεις αλλά και για διαμονή.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνεται το ενδιαφέρον ταξιδιωτικής ζήτησης για διαμονή σε 7 επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς για τον Νοέμβριο του 2022.

Τάσεις Ταξιδιωτικής ζήτησης για διαμονή σε 7 επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς

Για τους περισσότερους προορισμούς μπορεί να έχουμε φύγει από το high season αλλά αυτό δε σταματάει τους χρήστες του διαδικτύου να αναζητούν για διαμονή στις περιοχές όχι μόνο για αυτή τη περίοδο αλλά και για κρατήσεις για το επόμενο έτος 2023. Στις περιοχές παρακολούθησης προστέθηκε ένας νέος προορισμός αυτός της Κέρκυρας.

ΑΘΗΝΑ

Τον Νοέμβριο του 2022 παρουσιάστηκε υψηλό ποσοστό διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στην Αθήνα, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις αναζητήσεις που πραγματοποιηθηκαν τον Νοέμβριο τα προηγούμενα έτη.

Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Αθήνα για τον Νοέμβριο 2022 είναι οι ΗΠΑ και ακολουθούν με σημαντική διαφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Γερμανία και η Γαλλία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δωδεκάδα που είναι η Ιταλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Ελβετία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τον Νοέμβριο του 2022 παρουσιάστηκε ιστορικό υψηλό διαδικτυακής ζήτησης και για διαμονή στη Θεσσαλονίκη, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις αναζητήσεις που πραγματοποιηθηκαν τον Νοέμβριο τα προηγούμενα έτη. Η Θεσσαλονίκη για το 2022 είχε ρεκορ αναζητήσεων για διαμονή τον Οκτώβριο του 2022.

Οι τοπ χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων τον Νοέμβριο για διαμονή στη Θεσσαλονικη ήταν η Γερμανία, η Κύπρος, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σερβία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα που είναι η Βουλγαρία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Βόρεια Μακεδονία και η Ρουμανία.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα για το 2022 είχε ρεκορ αναζητήσεων για διαμονή στο νησί με τον μήνα Ιούλιο να κορυφώνεται το διαδικτυακό ενδιαφέρον. Ο όγκος αναζητήσεων για τον Νοέμβριο του 2022 είναι υψηλότερος σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021 κατά 140% και με τον Νοέμβριο του 2019 κατά 60%.

Οι τοπ χώρες που αναζήτησαν για διαμονή στην Κέρκυρα για τον μήνα Νοέμβριο είναι η Γερμανία με διαφορά και ακολουθούν στην πεντάδα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Αυστρία και η Ιταλία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν την δεκάδα που είναι η Πολωνία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Ρουμανία και η Ελβετία.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Για τον Νοέμβριο του 2022 χαμηλώνει το ενδιαφέρον διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στη Σαντορίνη, με σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα παλαιότερα έτη. Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021 αυξήθηκαν κατά 84% και σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019 αυξήθηκαν κατά 67%.

Οι τοπ χώρες που αναζήτησαν για διαμονή στην Σαντορίνη για τον μήνα Νοέμβριο είναι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο με διαφορά και ακολουθούν στην πεντάδα η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα που είναι η Ισπανία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Πολωνία και η Ιρλανδία.

ΜΥΚΟΝΟΣ

Τον Νοέμβριο του 2022 έχει μειωθεί το ενδιαφέρον διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στην Μύκονο, αλλά παραμένει υψηλότερο σε σχέση με τα παλαιότερα έτη. Συγκεκριμένα, είναι αυξήθηκε κατά 108% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021 και κατά 69% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019.

Οι τοπ χώρες που αναζήτησαν για διαμονή στην Σαντορίνη για τον μήνα Νοέμβριο είναι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο με διαφορά και ακολουθούν στην πεντάδα η Γερμανία, η Αυστραλία και η Γαλλία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δωδεκάδα που είναι η Ιταλία, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Ελβετία, η Ολλανδία, το Ισραήλ και η Αυστρία.

ΝΑΞΟΣ

Τον Νοέμβριο του 2022 το ενδιαφέρον διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στη Νάξο ήταν υψηλότερο σε σχέση με τα δεδομένα για Νοέμβριο των προηγούμενων ετών.

Οι τοπ χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων για τον μήνα Νοέμβριο είναι η Γερμανία και οι ΗΠΑ με διαφορά και ακολουθούν στην πεντάδα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Αυστρία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα που είναι η Ιταλία, η Ελβετία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Πολωνία.

ΡΟΔΟΣ

Τον Νοέμβριο του 2022 μειώθηκε ο όγκος διαδικτυακής ζήτησης και για διαμονή στη Ρόδο, αλλά παραμένει υψηλότερος σε σχέση με τα παλαιότερα έτη για το μήνα.

Οι τοπ χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων τον Νοέμβριο για διαμονή στη Ρόδο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία. Οι τοπ χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων για τον μήνα Νοέμβριο είναι η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο με διαφορά και ακολουθούν στην πεντάδα η Γαλλία, η Ολλανδία και οι ΗΠΑ. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα που είναι το Βέλγιο, η Πολωνία, η Σουηδία, η Αυστρία και το Ισραήλ.

Σχετικά με την έρευνα:
Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, της εταιρείας Tourix, που εξειδικεύεται στο Τουριστικό Μάρκετινγκ με σκοπό την αξιοποίηση εξειδικευμένων δεδομένων και εργαλείων κ για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με τις τάσεις της ταξιδιωτικής ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 21.000 όρους αναζητήσεων στη Google που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στον εκάστοτε προορισμό.