Σύμφωνα με την  BLLA – Boutique & Lifestyle Leaders Association, οι 14 κατηγορίες  των Boutique Hotels είναι:

Historic Boutique

Hotel Cafe Royal, London

 

Τα ιστορικά boutique ξενοδοχεία κερδίζουν ένα στοιχείο γνησιότητας,αφού βρίσκονται σε ένα κτίριο που θεωρείται ιστορικό από την ίδια τη φύση, είτε πρόκειται για νέα ξενοδοχεία είτε για αναπαλαιώσεις.

 

 

Boutique B & B

The Maidstone, Hamptons

 

Τα B & B’s είναι συνήθως γνωστά για μικρά πανδοχεία που προσφέρουν μια άνετη διαμονή που περιλαμβάνει ένα πρωινό. Τα Boutique B & B έχουν ενισχύσει το παιχνίδι τους με προσεγμένες αναβαθμίσεις του σχεδιασμού, πολυτελείς επιλογές τροφίμων, εκπληκτικές ανέσεις και προσαρμοσμένες προσωπικές υπηρεσίες για τοπικές εμπειρίες.

 

Residential Boutique

AKA Serviced Residence, Philadelphia

 

Το εξυπηρετούμενο διαμέρισμα, σε αντίθεση με το ομόλογό του, είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει μακροχρόνιες διαμονές με το πλεονέκτημα των πολυτελών ανέσεων και υπηρεσιών. Ενώ τα Residential Boutique σχεδιάζονται συχνότερα για τον ταξιδιώτη επιχειρηματία που χρειάζεται για μακροχρόνια παραμονή, είναι γενικά ανοιχτά και για το κοινό που επιθυμεί να ταξιδέψει έχοντας τις ανέσεις του σπιτιού και τις μικρές πολυτέλειες του ξενοδοχείου.

 

 

Branded Boutique

Hotel Le Veque, Columbus

Το Branded Boutique είναι ένα αναδυόμενο είδος boutique ξενοδοχείων. Καθώς οι τάσεις μεταφέρουν τους καταναλωτές πίσω στα μπουτίκ ταξίδια, αλυσίδες ξενοδοχείων όπως η Marriott και η Hilton έχουν αναλάβει να αναπτύξουν τις δικές τους συλλογές μπουτίκ που διατηρούν τις ειδοποιείς ιδιότητες ενός μπουτίκ, καθιστώντας τις πιο ευνοϊκές για προσωπικά ταξίδια και ταξίδια αναψυχής. Ενώ αυτές οι τοποθεσίες διαθέτουν χαρακτηριστικά μπουτίκ, βρίσκονται υπό διαχείριση από ένα σημαντικό εμπορικό σήμα αλλά είναι ανεξάρτητα ως προς την ιδιοκτησία.

 

 

Boutique at sea

Seabourne Cruises, Global

 

Οι γραμμές κρουαζιέρας Boutique έχουν μικρότερο αριθμό δωματίων ανά πλοίο (δηλαδή 200-300 έναντι 1.000 και άνω) και δίνουν προσοχή στη συνολική εμπειρία παρόμοια με τα boutique hotels. Από πολυτελείς παροχές όπως αναψυκτικά, αναβαθμισμένα τρόφιμα και ποτά, άρτια καταρτισμένο προσωπικό και αναλογία προσωπικού προς πελάτη υψηλότερη, μια καλή επιλογή από πολυτελείς δραστηριότητες στο πλοίο καθώς και προσεκτικά επιλεγμένες εκδρομές σε κάθε προορισμό.

 

 

Adventure Boutique

Collective Retreats, National

 

Ένα boutique ξενοδοχείο ή θέρετρο που βρίσκεται σε μοναδικούς προορισμούς με εκπληκτικά τοπία και που προσφέρουν μια μυριάδα υπαίθριων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων περιηγήσεων με ξεναγήσεις και αξέχαστες εμπειρίες, και αίσθημα χαλάρωσης, το οποίο δημιουργείται χάρη στο έμπειρο προσωπικό του ξενοδοχείου και τους ξεναγούς.

 

 

Convention Boutique

Terranea Resort, Rancho Palos Verdes

 

Ξενοδοχεία που βρίσκονται είτε κοντά σε συνεδριακά κέντρα και προσφέρουν πραγματικά μοναδικές, προσαρμοσμένες υπηρεσίες σε πελάτες που παρακολουθούν εκδηλώσεις, καθώς και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για ταξιδιωτικούς πράκτορες- προγραμματιστές συναντήσεων. Εναλλακτικά, πρόκειται για boutique ξενοδοχεία που συνδέονται με ένα συνεδριακό κέντρο ή ένα μεγάλο χώρο συσκέψεων, το οποίο είναι ανεξάρτητο ξενοδοχείο.

 

 

Πηγή: BLLA – Boutique & Lifestyle Leaders Association