Η εταιρεία τεχνολογίας ταξιδιών Amadeus αποκάλυψε νέα έρευνα που δείχνει ότι το 2021 θα είναι μια μοναδική χρονιά ταξιδιού με νέες τάσεις που βασίζονται στην πανδημία να αναδύονται για έναν μετα-πανδημικό κόσμο.

Μια έρευνα της Amadeus διαπίστωσε ότι το 55 τοις εκατό των ταξιδιωτών είπε ότι θα ταξιδεύουν για 14 ημέρες ή περισσότερο και το 60 τοις εκατό αναμένεται να κάνει μόνο μερικά ταξίδια το χρόνο.

Οι ταξιδιώτες που ελευθερώνονται από τα όρια ενός γραφείου αγκαλιάζουν μια νέα τάση «δουλειά από οπουδήποτε». Η Amadeus σημείωσε ότι εταιρείες όπως η Airbnb και το Love Home Swap αγκαλιάζουν αυτήν την αναδυόμενη τάση όπως και και πολλές χώρες.

Οι μεγάλες περίοδοι καραντίνας και οι περιορισμοί COVID-19 καθιστούν αυτό το είδος ταξιδιού ακόμη πιο ελκυστικό.

Οι δεσμεύσεις για την υγιεινή και την ασφάλεια εμφανίζονται τώρα ως κινητήρια δύναμη για την πίστη των καταναλωτών. Υπάρχει αυξανόμενη δημοτικότητα για μάρκες όπως η Hilton, οι οποίες εισήγαγαν ανέπαφες διαμονές, και οι δεσμεύσεις της Marriot για την υγιεινή και την ασφάλεια και το ειδικό Συμβούλιο Καθαριότητας της IHG.

Οι ταξιδιώτες αναζητούν τεχνολογία για να ξεκαθαρίσουν τον δρόμο τους για διακοπές με ασφάλεια και εταιρείες που υιοθετούν διαφάνεια, ξεκάθαρη επικοινωνία και απρόσκοπτες πληρωμές δημιουργούν εμπιστοσύνη μεταξύ των ταξιδιωτών, σύμφωνα με την Amadeus.

Η Amadeus σημείωσε ότι οι travel agents θεωρούνται πλέον κρίσιμοι για τη διαδικασία σχεδιασμού.

Ως αποτέλεσμα, η Amadeus σημείωσε ότι το 2021 θα δούμε τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να γίνονται πηγές όλων των γνώσεων για θέματα όπως η ταξιδιωτική έμπνευση, οι καλύτερες προσφορές, τα πιο πρόσφατα πρότυπα υγείας και ασφάλειας και τα τελευταία νέα σχετικά με τις πολιτικές υγιεινής σε όλο τον κόσμο, μαζί με τη βοήθεια της επανεκκίνησης μετά από το lockdown.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας, το 40 τοις εκατό των παγκόσμιων ταξιδιωτών αναμένουν ότι οι σύμβουλοι ταξιδιού τους θα είναι διαθέσιμοι για την επίλυση προβλημάτων και θα παρέχουν περισσότερες προτάσεις.

Οι ταξιδιώτες θα είναι πιο ευσυνείδητοι όταν ταξιδεύουν. Η μείωση του αποτυπώματος ταξιδιού και ο θετικός αντίκτυπος κατά το ταξίδι είναι αναδυόμενες τάσεις. Σύμφωνα με την έρευνα του Amadeus, το 68% των ταξιδιωτών θέλουν τα χρήματα που ξοδεύουν για ταξίδια να επιστρέψουν στην κοινότητα.