2002 νέα και ανανεωμένα δωμάτια ξενοδοχείου με διεθνή επωνυμία προστέθηκαν την περίοδο 2017 – 2022 στην βιομηχανία της φιλοξενίας.

Αυτήν τη στιγμή, 1 στα 5 δωμάτια ξενοδοχείων στην Αθήνα, που καλύπτουν την Κεντρική, Βόρεια, Νότια και Δυτική Αττική, φέρουν διεθνή ξενοδοχειακή επωνυμία. Περίπου το 8% των αθηναϊκών ξενοδοχείων είναι μέρος μιας διεθνούς αλυσίδας ξενοδοχείων.

Το 2017 τα ποσοστά διείσδυσης ήταν 17% για τα δωμάτια ξενοδοχείων και 7% για τα ξενοδοχεία, σημειώνοντας ότι η προσφορά στην υπό εξέταση περιοχή αυξήθηκε σημαντικά. 8 νέα ξενοδοχεία άνοιξαν στην περιοχή αξιολόγησης κατά την περίοδο 2017 – 2022: το Academia of Athens (Marriott Autograph Collection), το Athens Capital (Accor MGallery), το Dave Red (Brown Hotels), το Ibis Styles Athens Routes (Accor), Moxy Athens City (Marriott), Perianth (Marriott – Design Hotels) Selina Theatrou Athens και Wyndham Athens Residences. Άλλα 7 ξενοδοχεία μετονομάστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου με ένα διεθνές brand: Athens Marriott, Brown Acropol, Kubic House & Lighthouse Athens (Brown Hotels), Grand Hyatt Athens και δύο ακίνητα των ξενοδοχείων Convo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακίνητα όπως το Four Seasons Astir Palace, το Dolce Attica Riviera Ramada Attica Riviera (Wyndham Hotel Group) και το Evereden (Ξενοδοχεία Vincci) βρίσκονται εκτός της υπό εξέταση περιοχής.
Τέλος, 8 ξενοδοχεία δεν φέρουν πλέον διεθνή επωνυμία σε σύγκριση με το 2017. Αυτά τα ξενοδοχεία αφορούν κυρίως το brand Best Western που είχε 8 ακίνητα στην Αθήνα το 2017, αλλά μόνο ένα σήμερα. Το Athens Hilton είναι προς το παρόν κλειστό και δεν είναι πλέον επώνυμο Athens Hilton. Ωστόσο, το ακίνητο θα επιστρέψει ως Conrad, ένα εμπορικό σήμα της Hilton Worldwide, ενώ οι κατοικίες θα φέρουν επωνυμία από τις Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences. Έχουμε συμπεριλάβει αυτήν την εξέλιξη στη γραμμή παραγωγής της επωνυμίας μας.

Πηγή: GBR Consulting Hospitality Newsletter 2022 Q2