Ακόμη και χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε σε βάθος τα στατιστικά στοιχεία, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι το video γίνεται όλο και πιο δημοφιλές μέσο για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Είναι συναρπαστικό, “ευανάγνωστο” και εύκολο να μοιραστεί με άλλους.

video

Για τους ξενοδόχους, θα πρέπει να εξεταστεί ως πρώτη προτεραιότητα κατά τη δημιουργία στρατηγικών marketing για την προσέλκυση πελατών και κρατήσεων. Μια γρήγορη ματιά στο YouTube και το ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι που παρακολουθούν περισσότερο από έξι δισεκατομμύρια ώρες βίντεο κάθε μήνα θα σας πει πόσο δημοφιλή είναι τα βίντεο, όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει και το siteminder.com.

Οι άνθρωποι είναι συναισθηματικά όντα και ο καλύτερος τρόπος να τους κεντρίσει κανείς το ενδιαφέρον σε αυτό το επίπεδο είναι μέσω του βίντεο. Σκεφτείτε ότι οι άνθρωποι θυμούνται το 20% όσων ακούν, το 30% όσων βλέπουν, αλλά το 70% όσων ακούν και βλέπουν μαζί.

Έτσι, εδώ είναι τα βασικά χαρακτηριστικά για το video marketing:

  • Η πιθανότητα εμφάνισης του ιστότοπού σας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης Google αυξάνεται κατά 53 φορές προσθέτοντας ένα βίντεο στον ιστότοπό σας.
  • Οι χρήστες έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να συμμετάσχουν και να μοιραστούν περιεχόμενο βίντεο
  • Το 20% των χρηστών διαβάζουν κείμενο, ενώ το 80% θα παρακολουθήσει βίντεο με το ίδιο περιεχόμενο
  • Το 74% της συνολικής κίνησης στο Διαδίκτυο το 2018 ήταν βίντεο. Ενώ φέτος, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στο 80%
  • Στην ιδιοκτησία σας, οι κρατήσεις είναι κατά 67% πιο πιθανό να συμβούν όταν είναι διαθέσιμη μια περιήγηση βίντεο
  • Το ποσοστό κλικ για εισαγωγικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιλαμβάνουν βίντεο αυξάνεται κατά 96%
  • Το 76% των χρηστών των κοινωνικών μέσων θα μοιραζόταν ένα βίντεο εάν ήταν διασκεδαστικό

Οι ταξιδιώτες παίρνουν έμπνευση μέσω του video, με το 65% περίπου να βλέπουν video όταν σκέφτονται να κάνουν ένα ταξίδι και να επιλέξουν έναν προορισμό, ενώ το 54% χρησιμοποιεί το video κατά την επιλογή διαμονής.

Ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε κάτι παραπάνω από το να δημιουργήσετε ένα όμορφο κολάζ εικόνων με ένα soundtrack, αν θέλετε πραγματικά να ενισχύσετε το περιεχόμενό σας. Χρησιμοποιήστε τα πλεονεκτήματα της αφήγησης βίντεο για να στείλετε ένα πραγματικό μήνυμα. Τα συναισθήματα παίζουν ένα τεράστιο ρόλο, γι ‘αυτό πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτά οι προσπάθειές σας. Προσπαθήστε να ενθουσιάσετε τους θεατές με τα video σας για να προσεγγίσετε νέους επισκέπτες, να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπου και να μοιραστείτε την ιστορία του ξενοδοχείου σας.