Νέα παγκόσμια έρευνα που ανατέθηκε από την κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας επικοινωνιών Communications Specialist Ltd, αποκαλύπτει ότι το 94% των ανώτερων στελεχών σε πολυτελή ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών αναμένει ότι ο κλάδος θα αυξήσει την εστίασή του στη βιωσιμότητα τα επόμενα τρία χρόνια – περίπου το 22% πιστεύει ότι υπάρχει θα είναι δραματική αύξηση.

Ως μέρος αυτού, το 46% αναμένει ότι θα υπάρξει δραματική αύξηση στην εστίαση του κλάδου στη συνεργασία με τοπικούς προμηθευτές και ένα επιπλέον 44% δηλώνει ότι θα υπάρξει ελαφρά αύξηση. Περίπου το 84% προβλέπει ανάπτυξη στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον τομέα των ξενοδοχείων πολυτελείας και το 86% αυξημένη εστίαση στον τομέα στην αφαίρεση των πλαστικών μιας χρήσης από τις δραστηριότητές τους από τώρα έως το 2026.

Περίπου το 28% των ανώτερων στελεχών πολυτελών ξενοδοχείων που ερωτήθηκαν υποστηρίζουν ότι η κατοχή ισχυρών διαπιστευτηρίων βιωσιμότητας είναι πλέον εξαιρετικά σημαντική για την εξασφάλιση των κρατήσεων, ενώ ένα επιπλέον 68% λέει ότι είναι πολύ σημαντικό.

Η αγορά πολυτελών ξενοδοχείων υψηλής ποιότητας έχει πολύ απαιτητικούς πελάτες και πολλοί από αυτούς θέλουν όλο και περισσότερο να γνωρίζουν τα διαπιστευτήρια ESG των ξενοδοχείων στα οποία διαμένουν. Η έρευνα δείχνει ότι ο τομέας των πολυτελών ξενοδοχείων επενδύει σε μεγάλο βαθμό προς αυτήν την κατεύθυνση και έχει γίνει κλειδί για την επιτυχία ενός ξενοδοχείου να επικεντρώνεται έντονα στη βιωσιμότητα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Communications Specialist Ltd, η οποία ανέθεσε στην ανεξάρτητη ερευνητική εταιρεία Pure Profile να πάρει συνέντευξη από 50 ανώτερα στελέχη σε πολυτελείς, υψηλές ξενοδοχειακές αλυσίδες με ετήσια έσοδα 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με έδρα την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική.

Πηγή: Communications Specialist Ltd