Υπάρχει κάτι εντυπωσιακό στο να είσαι bartender. Είναι ένα επάγγελμα που, σίγουρα, έχει δοξαστεί σε πολλές ταινίες του Hollywood. Εντούτοις, το να είσαι bartender προϋποθέτει πολλά περισσότερα από μια απλή αγάπη για τα ποτά και κατανάλωση αυτών.

bartender

Ένας καλός bartender πρέπει να είναι οργανωμένος και αξιόπιστος καθώς και να έχει μεγάλες ικανότητες στις διαπροσωπικές σχέσεις. Αλλά πρέπει όντως να μαθητεύσει κανείς σε σχολή για να γίνει σωστός επαγγελματίας στο bartending; Παρακάτω παρουσιάζονται όλα όσα πρέπει κανείς να γνωρίζει για να εξασκήσει αυτό το επάγγελμα, από το thebalancesmb.com.

Σχολή Bartending

Υπάρχουν πολλά προγράμματα για bartender διαθέσιμα μέσω Τουριστικών σχολών. Μέσα από αυτά τα προγράμματα, μπορείτε να μάθετε τα βασικά στοιχεία της ανάμιξης ποτών και του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να σερβίρετε αλκοόλ με ασφάλεια, αλλά το επάγγελμα αυτό είναι μία εργασία που χρειάζεται και πρακτική εξάσκιση. Όσο περισσότερο εξασκείτε τις γνώσεις σας, τόσο καλύτεροι γίνεστε.

Εάν δεν έχετε εργαστεί ποτέ σε ένα εστιατόριο ή μπαρ πριν, μην περιμένετε να αποκτήσετε μια κεντρική θέση- ακόμα και αν έχετε πάει σε σχολή bartending. Ένας καλός μπάρμαν πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία εστιατορίων και μπαρ. Αν θέλετε, λοιπόν, να εργαστείτε σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να ξεκινήσετε από τα χαμηλά αναλαμβάνοντας αποκλειστικά βοηθητικό ρόλο πίσω από μια μπάρα και δίπλα σε έναν έμπειρο bartender. Αυτές οι θέσεις εισόδου θα σας διδάξουν πολλά, λίγο γρηγορότερα από μια σχολή, χωρίς αυτό να την καθιστά περιττή.

Διαβάστε μόνοι σας

Υπάρχουν εκατοντάδες ποτά που αρέσουν στους πελάτες. Η δουλειά σας είναι να τα γνωρίζετε… όλα! Ή τουλάχιστον να ξέρετε τα βασικά ποτά. Martinis, cosmos και πολλά ακόμα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα βασικά δημοφιλή ποτά. Πάρτε για τον εαυτό σας ένα καλό βιβλίο για την τέχνη του bartending και προσπαθήστε να το αποστηθίσετε.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε κάθε ετικέτα ποτού που υπάρχει στο εστιατόριο ή στο μπαρ όπου εργάζεστε. Η γνώση αυτή θα γλιτώσει πολύ χρόνο προετοιμασίας ενός ποτού και ο ανώτερός σας, και, φυσικά και, ο κάθε πελάτης θα είναι παραπάνω από ικανοποιημένος.

Εξάσκηση στις δεξιότητές σας

Μόλις σας δοθεί το πράσινο φως από τον manager του εστιατορίου σας για να σερβίρετε ποτά, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι  πρακτική, πρακτική, και πάλι πρακτική.

Ένας καλός μπάρμαν δίνει προσοχή στους πελάτες, που κάθονται σε ένα μπαρ για διάφορους λόγους. Ίσως είναι μόνοι και θέλουν κάποιον να μιλήσουν ή ακριβώς το αντίθετο, είναι κουρασμένοι και θέλουν να είναι μόνοι. Ως μπάρμαν, πρέπει να είστε καλός ακροατής ή τουλάχιστον να είστε σε θέση να προσποιηθείτε ότι είστε. Πρέπει να γνωρίζετε πώς να διαβάζετε τους ανθρώπους και να αλληλεπιδράτε ανάλογα με αυτούς και τις ανάγκες τους. Είναι, βέβαια, μια δεξιότητα που χτίζεται με τον χρόνο και την εξάσκηση.

Η εμπειρία management είναι ένα συν

Οι μπάρμαν είναι συχνά έχουν και κάποιες υποχρεώσεις management εντός της επιχείρησης. Συνήθως, ο bartender είναι το πρόσωπο που κλείνει κάθε βράδυ το μαγαζί και είναι υπεύθυνο για την εξόφληση προσωπικού κλπ. Είναι, επίσης, υπεύθυνοι για την παραγγελία μπίρας, κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών και απογραφής των προϊόντων. Οι μπάρμαν θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις διενέξεις προσωπικού ή να φροντίζουν τις καταγγελίες πελατών.

Στην αρχή, με μια ματιά, το επάγγελμα ενός bartender μοιάζει με μια διασκεδαστική και εύκολη δουλειά. Ωστόσο, οι καλύτεροι του επαγγέλματος είναι εκείνοι με άριστες δεξιότητες εξυπηρέτησης πελατών, που μπορούν να κάνουν πολλαπλούς στόχους και είναι ειλικρινείς και αξιόπιστοι.