Η διαχείριση αποκατάστασης προβλημάτων, για την επίτευξη μέγιστης υγιεινής σε κάθε εσωτερικό χώρο, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.

Οι προκλήσεις για την «μικροβιολογική ασφάλεια» από τους κίνδυνους της επανεμφάνισης προβλημάτων, που είχαν εξαφανιστεί από την καθημερινότητα, μας οδηγούν σε νέα πρότυπα περιβαλλοντικής και υγειονομικής αποκατάστασης, προκειμένου να μειωθούν, οι συγκεντρώσεις ρύπων (απομάκρυνση ανεπιθύμητων συστατικών- ακαθαρσιών -ρυπογόνου μικροβιακού φορτίου, μολυσματικού υλικού κλπ), σε αποδεκτά επίπεδα, μιας και η πρόληψη για την ρύπανση είναι προτεραιότητα έναντι του ελέγχου, διασφαλίζοντας έτσι καλύτερη ποιότητα στους εσωτερικούς χώρους.

Οι εσωτερικοί χώροι ευνοούν την ανάπτυξη των ακάρεων. Τα περιττώματα τους και τα αποσυνθεμένα μέρη τους, μαζί με την εγχώρια σκόνη, δημιουργούν τα προβλήματα των αλλεργικών παθήσεων. Εκτός λοιπόν από την αλλαγή των σεντονιών πρέπει να εξυγιαίνονται αλλά και να απολυμαίνονται περιοδικά, ανάλογα με τις ανάγκες, τα μαξιλάρια, τα στρώματα και το ίδιο το δωμάτιο. Η ίδια αρχή ισχύει για όλες τις περιοχές με μεγάλη ικανότητα να συγκρατούν τη σκόνη (χαλιά, ταπετσαρίες κλπ.).

«Η ανάγκη μιας επιμελημένης εφαρμογής μέτρων, με στοιχειώδεις κανόνες, για την τήρηση μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης  καθαριότητας, δεν είναι μια δαπάνη ή μια πολυτέλεια, αλλά μια υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας αλλά και στο περιβάλλον»

Εκτός από τη διασφάλιση της εξάλειψης του βακτηριακού φορτίου και των ανεπιθύμητων ρύπων στους εσωτερικούς χώρους,  τα “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”, – είναι απαραίτητα για την Υγεία των φιλοξενούμενων με ή/και χωρίς ‘’ευαισθησίες’’. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις εξασφάλισης ενός περιβάλλοντος χωρίς  «αλλεργιογόνα φορτία » με την αύξηση των αλλεργικών θεμάτων σήμερα.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην  επιλογή των μεθόδων, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο, επαγγελματικό εξοπλισμό Bio-εφαρμογών (απορρύπανσης, εξυγίανσης και ”καταλυτικής οζονοποίησης”), την επαγγελματική κατάρτιση σε επαγγελματικές Bio-εφαρμογές, για πριν αλλά και για μετά από οποιαδήποτε επεξεργασία, περιβαλλοντολογικού  ή/και  υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα π.χ επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α.

Απόσπασμα από το άρθρο του Ιωάννη Βγενή, Cleaning Advisor