Νέα παγκόσμια έρευνα* που ανατέθηκε από κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας επικοινωνιών παγκοσμίως, από την Communications Specialist Ltd, αποκαλύπτει ότι σχεδόν τα μισά (46%) ανώτερων στελεχών στα πολυτελή ξενοδοχεία ανησυχούν πολύ για τη διατήρηση του προσωπικού και την πρόσληψη νέων ατόμων στον τομέα τους. Άλλο ένα 44% δήλωσε ότι ανησυχεί αρκετά, ενώ μόλις το 10% δήλωσε ότι δεν ανησυχεί καθόλου.

Η παροχή καλύτερων εγκαταστάσεων και διαμονής στο προσωπικό θεωρείται ως το πιο σημαντικό ζήτημα που πρέπει να επικεντρωθεί για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του προσωπικού, ακολουθούμενη από αύξηση μισθών, αύξηση του προϋπολογισμού για εκπαίδευση του προσωπικού και βοηθώντας το να αναπτυχθούν και στη συνέχεια επενδύοντας περισσότερο στην τεχνολογία για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας ευκολότερη.

Ο Kevin Buchler, Chief Marketing Officer στην Communications Specialist Ltd, δήλωσε: «Ανώτατα στελέχη στην αγορά των πολυτελών ξενοδοχείων είναι αισιόδοξοι για τη μελλοντική ανάπτυξη. Στην έρευνα οι μισοί προβλέπουν ανάπτυξη μεταξύ 10% και 30%, και το 28% αναμένει ότι θα είναι υψηλότερο από αυτό. Ωστόσο, χωρίς το σωστό επίπεδο του προσωπικού με κίνητρα, ο κλάδος κινδυνεύει να μην εκπληρώσει τη δυνητική ανάπτυξή του».

Η Communications Specialist Ltd παρέχει υποστήριξη πωλήσεων σε συστήματα ραδιοεπικοινωνιών καθώς και εκπαίδευση, τοποθέτηση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού, συγχώνευση συστημάτων, επιτόπια εκπαίδευση, συντήρηση και την παροχή ανταλλακτικών διεθνώς σε πολλά πολυτελή ξενοδοχεία γύρω από την
κόσμος. Η ομάδα ειδικών ραδιοφωνικών συστημάτων της έχει περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας και θα υποστηρίξει και θα βοηθήσει επίλυση σύνθετων ζητημάτων δικτύου επιτόπου ή εξ αποστάσεως.

* Η Communications Specialist Ltd ανέθεσε στην ανεξάρτητη ερευνητική εταιρεία Pure Profile για συνεντεύξεις με 50 ανώτερα στελέχη σε πολυτελείς, high-end αλυσίδες ξενοδοχείων με ετήσια έσοδα 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική.