Το νέο Beach Club στο ξενοδοχείο The Sanya EDITION by Various Associates σε ταξιδεύει στη φύση.

Η EDITION, μάρκα πολυτελών boutique ξενοδοχείων που συνδέεται με τη MARRIOTT, εμπιστεύτηκε τη Various Associates να αναβαθμίσει το beach club του πρώτου ξενοδοχείου της που άνοιξε στην Κίνα, γνωστό ως The Sanya EDITION.

Στο γραφικό Haitang Bay, το The Sanya EDITION βρίσκεται σε μια παραλία πρώτης κατηγορίας, με συναρπαστική θέα στη θάλασσα. Μαζί με φυσικούς ‘ελαιώνες” καρύδας, δημιουργεί μια δυνατή ατμόσφαιρα μοναδική στο Hainan και φέρνει πρωτοφανή εμπειρία αναψυχής για τους επισκέπτες.

Καθώς κάθε ξενοδοχείο EDITION περιλαμβάνει τοπικά αισθητικά χαρακτηριστικά, διακρίνονται μεταξύ τους ενώ μοιράζονται μια εμβληματική ταυτότητα επωνυμίας. Η αισθητική του The Sanya EDITION καθορίζεται από το πλούσιο πράσινο, τα ανάγλυφα υλικά σε πρωτότυπα χρώματα και τον απαλό φωτισμό.

Καθώς η Various Associates ανέλαβε το έργο, το κύριο μέλημα ήταν πώς να δημιουργηθεί ένας καλόγουστος, άνετος και χαλαρωτικός χώρος για κοινωνικές συναναστροφές, ενσωματώνοντας παράλληλα το φιλόξενο φυσικό τοπίο της Sanya και την αισθητική του EDITION στο design.

Μέσω σχεδιαστικών παρεμβάσεων χαμηλού αντίκτυπου, οι νέες κατασκευές συνδυάζονται με τα υπάρχοντα τοπία και τα προστατευμένα δέντρα στην τοποθεσία και απηχούν τον εκτεταμένο, γαλάζιο κόλπο Haitang σε όλους τους “ελαιώνες” καρύδας. Το beach club «φύεται» από μια τοποθεσία που περικλείεται από τα υπάρχοντα φυτά, που αποτελούν την ψυχή του νέου χώρου.

Το ξενοδοχείο αναζήτησε στρατηγικές δημιουργικού σχεδιασμού, με την ελπίδα να ανανεώσει και να ενεργοποιήσει τη γαλήνια, ελαφρώς ερημική εξωτερική παραλία, εισάγοντας παράλληλα νεανικό, μοντέρνο τρόπο ζωής και κοινωνικές δραστηριότητες, ώστε να το μετατρέψει σε ορόσημο στον κόλπο Haitang και ακόμη και στην ευρύτερη πόλη.

«Under the Tree» είναι το σχεδιαστικό concept του έργου. Μεταφέρει την πρόθεση της ομάδας σχεδιασμού να δημιουργήσει έναν άνετο, απεριόριστο χώρο. Οι συνεχείς δομές από μπαμπού αποτελούνται από πέντε επικαλυπτόμενα δέντρα με διαφορετικά ύψη και σχήματα. Τα οργανικά και φυσικά καμπύλα προφίλ τους ενώνονται όμορφα στην καταπράσινη φύση.

Οι νέες δομές είναι διάσπαρτες γύρω από βυθισμένους θαλάμους. Οι νέες κατασκευές συνδέονται με το έδαφος μέσω των «κορμών» τους που αναμειγνύονται φυσικά με τα διατηρημένα φυτά. Τα εκτεταμένα και φυσικά καμπυλωτά κουβούκλια «δέντρου» προσφέρουν επαρκή προστασία στους καλεσμένους του κλαμπ, ενώ ο χώρος ανάμεσα σε κάθε θόλο φέρνει ακούσια το περιβάλλον πράσινο στη θέα.

Κάθε θόλος “δέντρου” έχει μια καμπυλωτή μορφή. Οι συγκεντρωτικές δομές θόλου σχηματίζουν όμορφες και συνεχείς γραμμές που δημιουργούν έναν καλά διατεταγμένο χωρικό ρυθμό που συνδυάζεται με τη φύση. Για να εξασφαλιστεί ένα καθαρό οπτικό αποτέλεσμα, κάθε κατασκευή παρουσιάζεται ως μια ανεξάρτητη εργασία ύφανσης μπαμπού, η οποία χρειάστηκε μέρες επιτόπιας εργασίας από πολλούς έμπειρους τεχνίτες.

Οι κατασκευές έχουν σχεδιαστεί σε χαμηλά ύψη όπου οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα στέγαστρα ως τέλειο φόντο για λήψη φωτογραφιών. Ένας κεντρικός πάγκος μπαρ έχει στηθεί στο κέντρο του χώρου σε σχήμα γιγάντιου κορμού, δημιουργώντας μια κυκλοφορία γύρω από το μπαρ, έτσι ώστε οι μπάρμαν να μπορούν να συλλάβουν καλύτερα τις ανάγκες των επισκεπτών.

Η επιλογή υλικού δίνει έμφαση όχι μόνο στις υφές, αλλά και στην ποιότητα του, ώστε να είναι φιλικό προς τη φύση.

Οι σφιχτά συνυφασμένες δομές από μπαμπού επιτρέπουν στον ήλιο να διεισδύει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν τα φώτα ανάβουν τη νύχτα, ο ατσάλινος σκελετός τυλιγμένος με λωρίδες μπαμπού, που απλώνεται σαν τα σχέδια ενός φύλλου, αποκαλύπτεται στους καλεσμένους και μετατρέπει το κουβούκλιο σε ένα γιγάντιο φύλλο μπανάνας όταν κάποιος κοιτάζει ψηλά, μεταφέροντας μια ποιητική αίσθηση και αποκαλύπτοντας την ομορφιά της δομής.

Μετά τη δύση του ηλίου ξεκινά η υπέροχη νυχτερινή ζωή στο beach club. Το φως εκπέμπεται προς τα πάνω, αναζωογονώντας τον χώρο, ενώ τα εκτεταμένα στέγαστρα τυλίγουν το φως και το χωρίζουν από άλλους χώρους του ξενοδοχείου για να μειώσουν τις επιπτώσεις στην ηρεμία της παραλίας.

Το μοναδικό χρώμα και η υφή των κατασκευών από μπαμπού συνδυάζονται με το διάχυτο φως για να δημιουργήσουν μια νυχτερινή ατμόσφαιρα που εκτιμά το ξενοδοχείο και να προσθέσουν μια πινελιά ρομαντισμού και ζεστασιάς στο χώρο.

Το ανανεωμένο beach club, βασισμένο στη σχεδιαστική φιλοσοφία «Under the Tree», αφήνει τους καλεσμένους του στο πάθος του νησιού Hainan από το πρωί ως το βράδυ με τρόπο που ενσωματώνεται στη φύση.

Project information
Project name: Beach Club at The Sanya EDITION
Client: The Sanya EDITION
Location: The Sanya EDITION, Haitang Bay, Sanya, China
Area: 700 s.m.
Design firm: Various Associates
Lead designers: Qianyi Lin, Dongzi Yang
Design team: Jianpeng Liu, Zhichao Lin, Yue Zhang, Shiqi Li
Photography: SFAP