Χτισμένο σε μια βραχώδη χερσόνησο -ψηλά- πάνω από τη γραφική γαλλική πόλη Roquebrune-CapMartin, το Maybourne Riviera -ένα εντυπωσιακά μοντέρνο ξενοδοχείο- είναι η πέμπτη ιδιοκτησία της Maybourne Hotel Group. Η τοποθεσία φημίζεται για την πλούσια τέχνη και την πολιτιστική της κληρονομιά, καθώς και για την εντυπωσιακή ομορφιά, διασφαλίζοντας ότι αυτό το νέο ξενοδοχείο θα ενσταλάξει το εμπνευσμένο και δημιουργικό πνεύμα για το οποίο η Maybourne Hotel Group είναι παγκοσμίως γνωστή.

Το ξενοδοχείο, του οποίου η εναέρια και ιλιγγιώδης εξωτερική αρχιτεκτονική υπογράφεται από τον JeanMichel Wilmotte, περιλαμβάνει 69 υπέροχα διακοσμημένα δωμάτια και σουίτες, τα οποία απολαμβάνουν μία ασύγκριτη θέα στη θάλασσα από τις βεράντες τους.

Το κτίριο αποτελείται από τρεις πτέρυγες: Η κρυστάλλινη πτέρυγα, που φαίνεται σαν ένα διαμάντι σε μία βραχώδη κορυφή, η πτέρυγα Azur, όπου οι σουίτες έχουν ανθίσει στην πλαγιά του γκρεμού, και η Πτέρυγα Corniche που ακολουθεί αρμονικά τις καμπύλες του τοπίου. Η Maybourne Riviera συνεργάστηκε με μερικούς από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες του κόσμου, σχεδιαστές και αρχιτέκτονες για να δημιουργήσουν αυτό το μοναδικό μέρος. Οι Andre Fu, Bryan O’Sullivan Studio και οι Rigby & Rigby φέρνουν τα μοναδικά τους στυλ στο τραπέζι, με την υποστήριξη της ομάδας σχεδιασμού του Ομίλου Maybourne’s, με επικεφαλής τη Michelle Wu.

Αν και οι καλλιτέχνες έχουν πολύ διαφορετικά στυλ, έχουν εργαστεί όλοι ακολουθώντας τις ίδιες εμπνεύσεις: το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, το φούσκωμα των κυμάτων, τους παστέλ τόνους, τον απαλό φωτισμό και τα ευγενή υλικά.

Τους ιστορικούς κήπους του Maybourne Riviera ανέλαβε να αναγεννήσει ο σχεδιαστής Jean Mus. Τα μονοπάτια, ο οπωρώνας με εσπεριδοειδή και ο κήπος με βότανα, είναι το τέλειο μέρος για μια σκιερή βόλτα στην καρδιά του καλοκαιριού. Στους πρόποδες του Crystal Wing βρίσκεται μια υπέροχη πισίνα υπερχείλισης. Ανάμεσα στον ουρανό και τη θάλασσα, η θέα απλώνεται από την Ιταλία ως το Μονακό.

Άρθρο από το Περιοδικό Hotel Design Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023, No.33
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος:
https://www.hoteldesign.gr/hotel-design-trends/hotel-design-magazine-and-guide-winter-2023/