Η W Hotels Worldwide κάνει το κομψό και ζωηρό ιταλικό ντεμπούτο της, με την πολυαναμενόμενη έναρξη του W Rome.

Το ξενοδοχείο 162 δωματίων, που εκτείνεται σε δύο παρακείμενα παλάτσο του 19ου αιώνα, κάνει μια μαγευτική είσοδο καθώς επαναπροσδιορίζει την απαιτητική φιλοξενία στην καρδιά της Αιώνιας Πόλης. Με κύρια τοποθεσία στη Via Liguria δίπλα στα Ισπανικά Σκαλιά, το W Rome ανήκει στην King Street Capital Management, μια παγκόσμια εταιρεία εναλλακτικών επενδύσεων, με διευθυντή ανάπτυξης την Omnam Investment Group και την ιταλική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Kryalos SGR.

Σχεδιασμένο από τον Meyer Davis, το ξενοδοχείο αντιπαραθέτει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης με μια μοναδική ερμηνεία του ρωμαϊκού design με τρόπο που είναι μαγευτικό, λαμπερό και ουσιαστικά W. Ένας εκλεκτικός συνδυασμός πολύχρωμων δερμάτινων επίπλων συναντά πέτρινους τοίχους που αντιπροσωπεύουν το παρελθόν του κτιρίου , ενώ οι ανακλαστικές επιφάνειες προσθέτουν μια μοντέρνα, σύγχρονη πινελιά. Τα όρια μεταξύ των δημόσιων και των ιδιωτικών χώρων είναι ασαφή, καθώς οι εκπλήξεις αποκαλύπτονται σε όλη την εμπειρία των επισκεπτών – συμπεριλαμβανομένης μιας κρυφής πόρτας στο μπάνιο που οδηγεί στο οικείο Parlapiano, έναν μυστικό κήπο εμπνευσμένο από μια από τις εκκλησίες του Borromini με παραδοσιακή ιταλική πέτρα με παγκάκια για φιλιά, πλούσιο φύλλωμα , τοπιάριο και βρύσες.

Οι επισκέπτες καλωσορίζονται στο ξενοδοχείο μέσω του W Lounge, το οποίο διαθέτει έναν εκπληκτικό φεγγίτη και ένα γυάλινο παράθυρο με σχέδια που επιτρέπουν στο φως να πλημμυρίσει μέσα από τον φωτεινό και ευάερο ανοιχτό χώρο. Οι εκλεκτικοί χώροι καθιστικού περιβάλλονται από κομψά γλυπτά και έργα τέχνης, ενώ το δάπεδο από μαύρο και γκρι μάρμαρο έχει παντού.

Μια γυρισμένη στο κεφάλι τοιχογραφία ζωγραφισμένη στο χέρι τυλίγει τους τοίχους που φαίνονται σε κομψές ανακλαστικές λοβές γραφείου υποδοχής από ανοξείδωτο χάλυβα. Ζωγραφισμένη από τον Ιταλό καλλιτέχνη Costanza Alvarez de Castro, η τοιχογραφία είναι εμπνευσμένη από ρωμαϊκούς κήπους και προσκαλεί την ανακάλυψη αφηγώντας την ιστορία της εκπληκτικής γεωγραφίας του προορισμού.

Τα 147 κομψά δωμάτια και οι 15 σουίτες προσφέρουν μια αίσθηση διαμερίσματος στην πόλη, με πολλά να προσφέρουν ιδιωτικά μπαλκόνια και βεράντες, μια επιλογή από τα οποία έχουν εμβληματική θέα στην πόλη και σε σημεία ενδιαφέροντος όπως το Istituto Svizzero. Με ενιαίο χώρο καθιστικού, τα δωμάτια προσφέρουν παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή τυλιγμένα με βελούδινες κουρτίνες από κόκκινο κρασί και ξύλινα δάπεδα με σχέδια ψαροκόκαλου που θολώνουν σε μοντέρνα μαρμάρινα μπάνια.

Τροφοδοτημένοι από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ρώμης, οι συναρπαστικοί εσωτερικοί χώροι εμπνέουν εντυπωσιακά χρωματικά μπλοκ και έντονες γραφικές εκτυπώσεις καμένου πορτοκαλιού, δραματικού κόκκινου και πράσινου φυλλώματος στην αυθεντική και αδιαμφισβήτητη γοητεία των κτιρίων. Λαμπερή και φιλόξενη, η Extreme WOW (Presidential) Σουίτα προσφέρει μια μεγάλη βεράντα, προσθέτοντας σπάνια και περιζήτητη εσωτερική και εξωτερική ζωή στην πολυσύχναστη πόλη. Η διακόσμηση της σουίτας περιλαμβάνει ιστορικά ρωμαϊκά αρχιτεκτονικά στοιχεία αναμεμειγμένα με τεχνολογία αιχμής στο δωμάτιο και μοντέρνα έπιπλα κατά παραγγελία.