Εξαγορά για την επέκταση των μοναδικών ξενοδοχειακών προσφορών της Hyatt με ένα ταχέως αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο επωνυμιών που επικεντρώνεται σε ζωντανές εμπειρίες φαγητού και νυχτερινής διασκέδασης.

Η Hyatt Hotel Corporation και το Dream Hotel Group ανακοίνωσαν συμφωνία για μια θυγατρική της Hyatt για την απόκτηση της μάρκας και της πλατφόρμας διαχείρισης ξενοδοχείων του Dream Hotel Group, συμπεριλαμβανομένων των επωνυμιών Dream Hotels, The Chatwal Hotels και Unscripted Hotels, με ακίνητα σε ορισμένα από τα ξενοδοχεία παγκοσμίως.

Αυτή η εξαγορά θα περιλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο 12 διαχειριζόμενων ή δικαιόχρησης ξενοδοχείων στον τρόπο ζωής, με άλλες 24 υπογεγραμμένες μακροπρόθεσμες συμβάσεις διαχείρισης για ξενοδοχεία που αναμένεται να ανοίξουν στο μέλλον. Μετά το κλείσιμο, αυτή η επέκταση θα προσθέσει πάνω από 1.700 δωμάτια στο χαρτοφυλάκιο lifestyle της Hyatt και θα αυξήσει τον αριθμό δωματίων της Hyatt στη Νέα Υόρκη κατά περισσότερο από 30%. Αυτή η εξαγορά συνεχίζει τη στρατηγική ανάπτυξης της Hyatt, μετά τις συναλλαγές της για την εξαγορά της Two Roads Hospitality το 2018 και της Apple Leisure Group το 2021 – και, πιο πρόσφατα, τη συμφωνία συνεργασίας της Hyatt με τη γερμανική Lindner Hotels AG, για την περαιτέρω ανάπτυξη της επωνυμίας της Hyatt στην Ευρώπη.

Μετά το κλείσιμο, η Hyatt θα πληρώσει μια βασική τιμή αγοράς 125 εκατομμυρίων δολαρίων, με έως και 175 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον τα επόμενα έξι χρόνια, καθώς τα ακίνητα μπαίνουν στον αγωγό και ανοίγουν. Οι σταθεροποιημένες προμήθειες διαχείρισης που σχετίζονται με τη βασική τιμή αγοράς των 125 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να είναι περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια και, στον βαθμό που καταβάλλεται η ενδεχόμενη τιμή αγοράς των 175 εκατομμυρίων δολαρίων, οι πρόσθετες σταθεροποιημένες προμήθειες διαχείρισης αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 27 εκατομμύρια δολάρια. Η συνολική βασική τιμή αγοράς συν την τιμή ενδεχόμενης αγοράς αντιπροσωπεύει μια ελκυστική απόκτηση πολλαπλάσια στα υψηλά μονοψήφια προβλεπόμενα σταθεροποιημένα κέρδη.

Οι ιδιοκτησίες του Dream Hotel Group είναι γνωστές για τις ζωντανές εμπειρίες φαγητού και νυχτερινής ζωής τους, όπως εστιατόρια με hotspot, πολυτελείς χώρους διασκέδασης και αποκλειστικά νυχτερινά κέντρα που βασίζονται σε στρατηγικές συνεργασίες με καινοτόμους και βραβευμένους ηγέτες του κλάδου. Η εξαγορά θα επεκτείνει το αποτύπωμα της μάρκας της Hyatt σε βασικές αγορές, όπως το Nashville, το Hollywood, το South Beach, το Durham, πολλές τοποθεσίες στη Νέα Υόρκη και μία στο Catskills. Τα υπογεγραμμένα συμβόλαια αντιπροσωπεύουν πρόσθετους στρατηγικούς προορισμούς, όπως το Λας Βέγκας, η Αγία Λουκία και η Ντόχα.

Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει τους επόμενους μήνες, υπό τους συνήθεις όρους κλεισίματος. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Hyatt θα εργαστεί για να καλωσορίσει τα νέα ακίνητα στο πρόγραμμα πιστότητας World of Hyatt, φέρνοντας περισσότερες ευκαιρίες διαμονής και προορισμούς στη βάση μελών της. Τα μέλη του World of Hyatt είναι μερικοί από τους πιο πολύτιμους ταξιδιώτες στον κλάδο που ξοδεύουν περισσότερα και μένουν περισσότερα, δημιουργώντας έσοδα υψηλής ποιότητας για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων του Dream Hotel Group.

Ο ιδρυτής του Dream Hotel Group Sant Singh Chatwal θα συνεχίσει τη δέσμευσή του ως ιδιοκτήτης τεσσάρων ανοιχτών και δύο μελλοντικών ξενοδοχείων που αναμένεται να ενταχθούν στο χαρτοφυλάκιο της Hyatt. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Dream Hotel Group, Jay Stein, θα ενταχθεί στη Hyatt ως Επικεφαλής των Dream Hotels για να καθοδηγήσει την ενσωμάτωση των εμπορικών σημάτων Dream Hotel Group στο χαρτοφυλάκιο της Hyatt, διασφαλίζοντας ότι διατηρείται το μοναδικό DNA κάθε μάρκας, αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες της Hyatt για βελτιστοποίηση της απόδοσης των ακινήτων. Επιπλέον, ο Chief Development Officer του Dream Hotel Group, David Kuperberg, θα ενταχθεί στη Hyatt ως Επικεφαλής Ανάπτυξης – Dream Hotels. Ο Chief Operating Officer Michael Lindenbaum θα ενταχθεί στη Hyatt ως Global Head of Operations – Dream Hotels.

Σε σχέση με τη συναλλαγή, η Moelis & Company LLC υπηρέτησε ως οικονομικός σύμβουλος της Hyatt και η Latham & Watkins LLP ενήργησε ως νομικός σύμβουλός της.