Η FTC Hotels, η εταιρεία συλλογής franchise ξενοδοχείων lifestyle, η οποία κατέχει τις δύο επωνυμίες lifestyle Casa Cook και Cook’s Club, εξαγοράστηκε από την επιχείρηση Real Estate εντός της Goldman Sachs Asset Management (“Goldman Sachs”).

Οι επωνυμίες Casa Cook και Cook’s Club διαθέτουν 16 παραχωρημένα ακίνητα σε προνομιακές τοποθεσίες στη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα. Η επένδυση από την Goldman Sachs θα επιταχύνει την επέκταση σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, παραμένοντας πιστή στο ιδρυτικό ήθος των επωνυμιών για τη δημιουργία μεμονωμένων και μοναδικών τόπων που ενώνονται με την υπογραφή πολυτελούς μινιμαλιστικής σχεδίασης και το χαλαρό πνεύμα.

Το Casa Cook είναι μια μοναδική συλλογή από lifestyle boutique θερέτρων που εξυπηρετούν μια αυξανόμενη γενιά ανεξάρτητων ταξιδιωτών. Κάθε ξενοδοχείο έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα, όπου η αρχιτεκτονική, η εσωτερική διακόσμηση και οι μεμονωμένες προσφορές ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία και το ξενοδοχείο, αλλά κοινά σε όλους είναι οι χαμηλών τόνων δονήσεις και η σύγχρονη αισθητική. Η συλλογή Casa Cook ξεκίνησε το 2016 με το Casa Cook Rhodes και διαθέτει πέντε ακίνητα, τρία στην Ελλάδα (Μύκονος, Σάμος και Ρόδος) και δύο στην Αίγυπτο (Ελ Γκούνα και Βόρεια Ακτή).

Το Cook’s Club είναι ένα νέο καινοτόμο concept ξενοδοχείου, που απευθύνεται σε millennials και κοσμοπολίτες που δίνουν προτεραιότητα στις καλές στιγμές και τις ποιοτικές εμπειρίες με φίλους. Η μάρκα φέρνει μια νότα του σύγχρονου αστικού τρόπου ζωής, προσφέροντας μια πιο απογυμνωμένη εμπειρία στα 11 ξενοδοχεία της στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Ισπανία και τη Βουλγαρία.

Μιλώντας για την εξαγορά, ο Alessandro Dassi, Διευθύνων Σύμβουλος των εμπορικών σημάτων, δήλωσε: «Είναι μια συναρπαστική στιγμή και για τις δύο μάρκες και είναι μια κίνηση που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να βελτιώνουν την εμπειρία διακοπών των επισκεπτών μας. Η επένδυση της Goldman Sachs είναι μια απόδειξη της δύναμης των εμπορικών σημάτων μας και της μοναδικής πρότασης στο αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς των θερέτρων. Μαζί θα ξεκλειδώσουμε περαιτέρω την επιχειρηματική αξία και θα ανεβάσουμε τις μάρκες στο επόμενο επίπεδο.”

Ο Nabil Aquedim, Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs Asset Management, πρόσθεσε: “Αυτή η επένδυση ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική μας για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου διαφοροποιημένων ξενοδοχείων και θέρετρων σε όλη τη Μεσόγειο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Alessandro και την ομάδα του για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις επωνυμίες τους σε όλη την Ευρώπη».