Σχεδίαση: Eleven Constructions

Μετά από πλήρη ανακαίνιση, το 8ώροφο κτίριο στο Λιμάνι του Πειραιά, δημιουργήθηκε το The Port Square Hotel , ένα σύγχρονο ξενοδοχείο πόλεως 4* δυναμικότητας 53 δωμάτιων.

Ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις της αρχιτεκτονικής αισθητικής, επιλέχθηκαν υλικά, τα οποία προσφέρουν στον πελάτη, ζεστασιά, οικειότητα και ταυτόχρονα πολυτέλεια. Κυρίαρχο υλικό είναι το ξύλο το οποίο έχει επιλεγεί για τα δάπεδα και τις επενδύσεις των δωμάτιων καθώς και για τους διαδρόμους του κάθε ορόφου. Στο χώρο του Lobby, κυριαρχεί το άσπρο χρώμα το οποίο αποτυπώθηκε με τεχνοτροπία πατητής τσιμεντοκονίας και σε συνδυασμό με τα ξύλινα στοιχεία, αναδεικνύεται η υψηλή αισθητική του χώρου. Στην εξωτερική όψη διατηρήθηκε η ορθομαρμάρωση και συμπληρωθήκαν στοιχεία αρχιτεκτονικών προεξοχών etalbond περιμετρικά των κουφωμάτων. Στο μηχανολογικό κομμάτι, χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα συστήματα εξοπλισμού με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία είναι σημαντική, για την προστασία του περιβάλλοντος στην σημερινή εποχή.

Μια χαλαρή και συνάμα κομψή ατμόσφαιρα θα βρει κανείς στο εστιατόριο-μπαρ BACARO, όπου οι επισκέπτες καλούνται να εξερευνήσουν την ποικιλία της κουζίνας του.
Η Αίθουσα Συνεδριάσεων στον ημιώροφο διαθέτει έναν πλήρως εξοπλισμένο χώρο για επαγγελματικές συγκεντρώσεις.

Άρθρο από το Περιοδικό Hotel Design Φθινόπωρο – Χειμώνας  2022 / 2023, Τεύχος No.31
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος:
www.hoteldesign.gr/hotel-design-trends/hotel-design-magazine-and-guide-autumn-winter-2022-2023