Το Tang Paradise Hotel βρίσκεται στην ανατολική πτέρυγα του θεματικού πάρκου Tang Paradise στην πόλη Xi’an (γνωστό ως Chang’an στην αρχαιότητα), ακριβώς δίπλα στη γραφική λίμνη Lotus στο πάρκο. Με βάση το θέμα της “κομψής συγκέντρωσης και του συμποσίου στον κήπο”, η CCD αναβάθμισε το ξενοδοχείο εφαρμόζοντας σύγχρονες γλώσσες σχεδιασμού, για να αναπαράγει τη σκηνή αρχαίων διασημοτήτων και λογοτεχνών που μαζεύονται, περπατούν και πίνουν χαρούμενα στον κήπο πίσω στην ευημερούσα δυναστεία των Τανγκ.

Το έργο αποτελεί την επιτομή ενός ονείρου για το Τσανγκάν που ανοίγει την πόρτα του παρελθόντος και φέρνει τους ανθρώπους πίσω στην αρχαία πρωτεύουσα.

Η δόξα της δυναστείας των Τανγκ έχει περάσει για περισσότερα από χίλια χρόνια, όπως μαρτυρείται από την αμετάβλητη λάμψη του ηλιοβασιλέματος και την παλιά πόλη Τσανγκάν. Ο κήπος εισόδου του ξενοδοχείου δείχνει μια φιλόξενη, γαλήνια και χαριτωμένη χειρονομία.

Προσφέρει ποικίλη θέα σε κάθε βήμα, και μια ανατολίτικη κατάσταση ενότητας μεταξύ φύσης και ανθρωπότητας. Τα ελικοειδή μονοπάτια, σε συνδυασμό με τη συγχώνευση δέντρων, πέτρες και ορεινών στοιχείων, δημιουργούν ένα γαλήνιο περιβάλλον.

Οι μοναδικές γραμμές γείσου της οροφής του διαδρόμου παρουσιάζουν ένα υπέροχο, συναρπαστικό ανατολίτικο στυλ. Εδώ, οι άνθρωποι μπορούν να νιώσουν το πέρασμα του χρόνου, να ανακαλέσουν τις στιγμές της απλότητας και της αθωότητας και να ανακτήσουν την εσωτερική γαλήνη.

Καθώς πλησίαζε το εσωτερικό σχέδιο, το CCD ερεύνησε την ιστορία χιλιετιών της Xi’an, της αρχαίας πρωτεύουσας δεκατριών κινεζικών δυναστειών, και άντλησε κομψή αισθητική από την πολιτιστική ζωή της ακμάζουσας δυναστείας Τανγκ.

Το λόμπι του ξενοδοχείου χρησιμοποιεί μοντέρνες γλώσσες σχεδιασμού για να ερμηνεύσει εκ νέου τις δομές και τις γραμμές της κλασικής αρχιτεκτονικής Tang, που αποτελούν το επίκεντρο του χώρου. Χώροι με πλούσια στρώματα συνδέονται φυσικά, για να δημιουργήσουν εξαιρετική αισθητική τάξη και να ανταποκρίνονται στον τοπικό πολιτισμό και τις κλασικές παραδόσεις.

Δημιουργεί μια ήσυχη αλλά δυναμική ατμόσφαιρα μέσω του ζεστού τόνου του ξύλου στο εσωτερικό και της θέας των υπαίθριων καταπράσινων δέντρων που εισέρχονται από τα γυάλινα παράθυρα. Καναπέδες, μαξιλάρια, τραπέζια, καρέκλες και τα διάσπαρτα στολίδια στη βιτρίνα συνυπάρχουν αρμονικά στο χώρο. Ο χώρος αποπνέει έναν φυσικό και γαλήνιο αέρα με κομψά χρώματα και ελκυστικότητα, μοιάζοντας να ταξιδεύει τους καλεσμένους στο παρελθόν.

Το λόμπι μπαρ προσκαλεί τους επισκέπτες να αφήσουν στην άκρη όλη τη φασαρία στην πόλη και να απολαύσουν το ευχάριστο απόγευμα μιλώντας και πίνοντας ποτά για να αναζητήσουν συναισθηματική απήχηση.

Ο πράσινος τοίχος με φόντο στην περιοχή του πάγκου διαθέτει αλληλοδιεισδυτικά μπλοκ και την αλλαγή της υφής των υλικών, δημιουργώντας ένα ζωντανό σκηνικό που θυμίζει τις ακμάζουσες αγορές πίσω στην Αυτοκρατορία Τανγκ.

Οι εξαίσιες εσωτερικές διακοσμήσεις δημιουργούν ένα κομψό, άνετο και ευχάριστο περιβάλλον φαγητού. Τα καλλιτεχνικά στολίδια με ιστορικά στοιχεία παρουσιάζουν τόσο κλασική όσο και μοντέρνα γοητεία. Αυτά τα αντικείμενα δίνουν νέα ζωή και εμποτίζουν τον χώρο με άρωμα αντίκα, δείχνοντας σεβασμό και θαυμασμό για το παρελθόν.

Project name: Tang Paradise Hotel
Client: Xi’an Qujiang Cultural Tourism Co., Ltd.
Location: Near East Gate of Tang Paradise, Beichitou 1st Road, Qujiang New District, Xi’an
Interior design: CCD / Cheng Chung Design (HK) (www.ccd.com.hk)
Lighting design: CCD / Cheng Chung Design (HK) (www.ccd.com.hk)
Landscape design: Xi’an Huaxi Garden Municipal Construction Co., Ltd
Project area: 12,260 square meters
Completion time: September 2021
Photography: Qiu Xin, Tang Wei
Photo copyrights: CCD / Cheng Chung Design (HK)